Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Liefdevol en landelijk

“Ik ben al fan van WLS sinds het nog Special Woon Engelse Stijl heette en ik laat me nog steeds elke editie inspireren”, vertelt trouwe lezeres Jacqueline. Nu zorgt ze met haar interieur zelf voor inspiratie.

De drie meter lange eettafel van olmenhout was vroeger een poortdeur. De stoelen zijn gekocht bij Netty de Groot. Het servies op tafel komt uit de collectie Pure van Pascale Naessens voor Serax (via Home Fourteen).
Jacqueline Visser woont sinds 1985 in een hoekhuis in Sliedrecht (NL) uit 1979. De afgelopen drie jaar heeft ze het interieur samen met partner Wichert Steller grondig onder handen genomen.
De leren chesterfield-bank Kensington is gekocht bij Lifestyle. De twee fauteuils komen van ’t Looiershuis.
De kleur op de muur is samengesteld op basis van de kleur Palladio van Carte Colori.
De kastjes van de keuken zijn geverfd in de kleur Nootmuskaat. Het werkblad is van graniet. De accessoires in de keuken zijn van Home Fourteen, de eigen webshop van Jacqueline. Alle groendecoraties komen van Art de la Fleur.
Het bed is al jaren oud en is van mahoniehout. Het is geschilderd in RAL-kleur 7022 van Sikkens. De linnen kussens zijn van Trendhopper. Het beddengoed is van ML Fabrics (via Home Fourteen). Het houten bankje voor het bed komt van Pintura & Vive La.
Hoewel er de laatste jaren veel meubels veranderd zijn, betekent dit niet dat het interieur er nu voortdurend hetzelfde blijft uitzien. Dat komt door de landelijke woonaccessoires van Jacquelines eigen webshop Home Fourteen. De collecties komen en gaan, en dus ondergaat het interieur ook regelmatig wijzigingen.

Eindelijk aangepakt

Sinds partner Wichert in haar leven kwam, is er veel veranderd bij Jacqueline. “Ik woon hier al bijna 35 jaar”, vertelt ze. “In de acht jaar dat ik hier in mijn eentje woonde, heb ik het huis alleen maar onderhouden en er verder weinig aan gedaan omdat ik niet wist wat de toekomst zou brengen. Toen kwamen Wichert en ik elkaar vier jaar geleden tegen en we wonen nu drie jaar bij elkaar. In de afgelopen tijd hebben we het huis samen gemaakt zoals het nu is. De plannen had ik al veel langer, maar met zijn tweeën vonden we het fijn om het ook echt aan te pakken.”

Leefbaar interieur

De wanden van het huis waren eerst bedekt met spachtelputz in een roomwitte tint en de keuken was oorspronkelijk antiek geel. Jacqueline en Wichert haalden de kastjes naast de schouw eraf en vervingen deze door oude wagonplanken. Van boven tot onderen werd alles opnieuw geverfd. “De gekozen kleuren op de muren zorgden gelijk voor het gewenste effect. De matte, sobere, grijsbruine tint brengt meteen sfeer en maakt dat er eigenlijk niet zoveel meer hoeft te gebeuren om de gewenste stijl te creëren. Op de bovenverdieping hebben we een kalkverf gebruikt en beneden merkten we dat dit type verf het niet zo goed deed op onze versgestuukte muren. De kleur werd heel anders en het vlekte nogal. Daarom kozen we voor een ultramatte, afwasbare verf met dezelfde uitstraling. Erg praktisch trouwens ook, want ik heb drie kleinkinderen en dan is het fijn als je niet bang hoeft te zijn wanneer ze de muur aanraken. Dat maakt het meteen veel leefbaarder.”

Van klassiek naar naar sober

De afgelopen tijd werden er ook een aantal oude meubels vervangen door nieuwe. Jacqueline: “Mijn interieur was eerst wat klassieker. In WLS zag ik al een tijdje dat alles wat soberder werd en dat wilde ik ook graag. Het is niet zo dat ik blind dingen navolg hoor, ik geef er graag mijn eigen draai aan. Maar die sobere, landelijke sfeer gemixt met wat antiek en brocante was wel het doel. Dus mijn klassieke, mahoniehouten eettafel en bijpassende stoelen vervingen Wichert en ik door een robuustere, grote, houten tafel met comfortabele kuipstoelen. Dit is inmiddels onze favoriete plek in huis. Al onze kinderen plus kleinkinderen én mijn ouders passen hieraan en vorige kerst hebben we zelfs met dertien mensen aan deze tafel kunnen eten. Wichert is chef-kok geweest en kookt de sterren van de hemel en ik leef me uit op de decoratie en het mooi dekken van de tafel. Wat een fantastisch gevoel geeft dat om met al je geliefden bij elkaar zo te kunnen genieten.”

Deze reportage vind je samen met heel wat andere binnenkijkreportages en tal van lastminutetips voor de laatste feestjes van 2019 in Wonen Landelijke Stijl editie 8/2019.

Bron beeld: fotografie Anneke Gambon | Tekst Anja Bemelen