Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Gerenoveerde woonboerderij uit 1920

Sylvia zit vol ideeën, Harrie heeft twee rechterhanden. Wat een geluk dat de oude woonboerderij in het Nederlandse echt op hun pad kwam. Hoewel het pand al drie jaar leeg stond en op een bouwval begon te lijken, was er direct een klik tussen het huis en het stel.

Boerderij én café

Sylvia en Harrie waren op zoek naar een opknapper; een huis waar ze ruimte hadden om samen met Sylvia’s zoons Daan en Luuk te wonen en waar Sylvia haar bedrijf L’Authentique verder kon uitbreiden. Zes jaar geleden gingen ze het huis uit 1920, gebouwd als boerderij én café, bezichtigen. Dat de vloerbalken en de elektriciteitskabels door het vocht waren aangetast, een cv-ketel ontbrak en alle authentieke elementen weg waren, deerde niet: dit ging het worden!

Oude bakkerskast

Omdat Sylvia en Harrie het inrichten allemaal net even anders aanpakken, is een heel sfeervolle en eigen woning ontstaan. Kijk maar eens naar de keuken. De oude bakkerskast en authentieke wasbak kwamen als het ware op hun pad, dus die moesten mee. De rest van de keuken, gekocht bij de bekende Zweedse meubelfabrikant, heeft Harrie eromheen gemaakt. “We geven niet al te veel geld uit aan dure interieurspullen, want misschien willen we volgend jaar weer wat anders.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl 03-2016 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma