Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Witte pastoriewoning uit 1770

De witte pastoriewoning uit 1770 was voor Ingrid en Rob altijd een herkenbaar punt in het dorp. Voor hen kwam een droom uit toen ze het pand konden kopen en het zowel binnen als buiten konden hullen in een knusse, authentieke sfeer.

Droomhuis te koop

De wandelingen die Ingrid en Rob vroeger geregeld maakten, gingen steeds vaker langs het huis waar ze nu wonen. Alleen al aan de buitenkant vond het stel de oude pastorie een schitterende woning. “We wisten niet eens hoe het er aan de binnenkant uitzag”, vertelt Ingrid. “En toch waren we blij toen we zagen dat het te koop stond.” Toen de vraagprijs binnen bereik bleek, begon er ineens van alles te bewegen.

Knusse woning

Ingrid is beleidsmedewerker, Rob werkt in de gezondheidszorg, samen hebben ze twee jonge kinderen. Met veel passie vertellen ze over Bas en Julia, maar ook over wat ze mooi vinden en hoe ze hun huis hebben aangepakt. Over elke kei, kleur en tegel hebben ze een verhaal. Ondanks alle details is hun pastoriewoning geen showroom, wel een goed afgewerkte, knusse woning waar wordt geleefd en van alles gebeurt. Om van hun huis hun thuis te maken, moest het eerst grondig aangepakt worden. “We zijn begonnen met de buitenmuren”, vertelt Ingrid. “Het voegwerk was slecht en de kalk was grauw en bladderde af. We hebben alles opnieuw laten voegen en verven, voor hardstenen vensterbanken gekozen en voor het nieuwe dubbele glas ook de kozijnen laten vervangen.” Zelfs de muurankers kregen een nieuwe kleur. Op zolder vonden ze de authentieke luiken terug in wit en rood. Ze werden teruggehangen op hun originele plek.

Thuiskomen in eigen huis

Voor Ingrid en Rob is het heel belangrijk dat ze zich thuis voelen. “We vinden het fijn als we na een drukke werkdag kunnen genieten van ons gezin en de beslotenheid van ons huis. Ingrid en ik hebben dit huis met hulp van derden, maar ook samen gerealiseerd. We hebben het huis van onze dromen: we hebben veel privacy, maar leven toch midden in het dorp. Het koetshuis, met onder meer garage, washok en woonruimte met keuken, woonkamer en slaapkamers noemt onze zoon Bas nu al ‘zijn woning’.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2014 | Fotografie: Stefanie De Neve | Tekst: Anja Bemelen