Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Weg drukte, welkom rust

Zes jaar wonen Eefje Machiels en Ramon Jans-Rat in Boxmeer (NL). Hij is er opgegroeid, Eefje is van oorsprong een Maastrichtse. Hun knusse woning met voor- en achtertuin is de rustige basis waar ze op terug kunnen vallen.

kerst Eefje Machiels 01 portret
kerst Eefje Machiels 02 zithoek
kerst Eefje Machiels 03 kast
kerst Eefje Machiels 04 eethoek sfeer
kerst Eefje Machiels 05 eethoek detail
kerst Eefje Machiels 06 keuken
kerst Eefje Machiels 07 entree

Warm nest

Het huis is al helemaal in kerstsfeer. In de entree hangt aan een houten regaal een houten bakje. Daarin laat Eefje een theelichtje branden. Al ontbreekt de kerstboom dit jaar, kerstsfeer is wel belangrijk. In huis ruikt het naar dennen en rode wijn. Ook kransen met katoenen linten en Asparagus doen er nog eens een kerstschepje bovenop. Op de salontafel staat een grote olijfbak met daarin een kerstbal en een paar dennentakken. Ernaast prijkt een stapeltje Wonen Landelijke Stijl. Eefje doet er graag ideeën uit op en maakt het huis met veel handigheid tot een warm nest. 

Opknappertjes

Door sociale media zoals Instagram en Pinterest kwam Eefje met de landelijke woonstijl in aanraking. “Ik kijk naar de kleuren, de stoffen en de accessoires”, vertelt Eefje. “Die stijl met verweerde materialen en vergrijsde kleuren bevalt me goed.” Veel meubels zijn bij landelijke woonwinkels gekocht, maar Eefje loopt ook net zo lief een kringloopwinkel binnen of neust graag op Marktplaats naar tweedehandsspulletjes. Vervolgens knapt ze deze op, soms met hulp van haar schoonmoeder of vader, maar het meeste doet ze zelf. De grote kast in de kamer bijvoorbeeld was een opknapper die Eefje heeft geschuurd en geschilderd. Ook de lamp op het verweerde houten wijntafeltje heeft ze zelf gemaakt. 

Waardering

De woonkamer, eetkamer en keuken lopen in elkaar over. Op de muren heeft het stel verven gebruikt van Carte Colori. Achter de bank, de eethoek en in de keuken de kleur Corno, bij de erker is Pelliccia gebruikt. De landelijke stijl is helemaal hun ding geworden. “De stijl past bij ons”, vertelt Eefje. “Ramon is inmiddels helemaal om en houdt van de aardetinten en het grote meubilair. En onze ouders vinden dat we het mooi voor elkaar hebben. Ze zijn apetrots. Die waardering is fijn.”

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.

Bron: Wonen Landelijke Stijl 7/2019 | Fotografie: © Anneke Gambon| Tekst Anja Bemelen