Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Een warm & stoer thuis

Hoewel het voor beiden de eerste keer was dat ze het ouderlijke huis achter zich lieten, waagden Joyce en Peet zich toch meteen aan een uitdagende verbouwing. Ze transformeerden een twee-onder-een-kapwoning in een sobere, warme en stoere thuis.

Langzaam overtuigd

Dat Joyce precies in dit huis met haar vriend Peet zou gaan samenwonen, had ze aanvankelijk niet verwacht. “Ik was er niet meteen wild van, nee”, geeft ze toe. “Het huis was onderverdeeld in kleine, gesloten ruimtes en de stijl sprak me evenmin aan. Peet was enthousiaster. Hij kon erdoorheen kijken en zag heel wat potentieel. Achteraf ben ik blij dat ik hem gevolgd ben, want naarmate alles concreter werd, werd het voor mij ook allemaal duidelijker en ben ik zelf actief beginnen meedenken over de aankleding.”

Helemaal gestript

Het huidige eindresultaat lijkt in het niets op hoe het eruitzag voor Joyce en Peet er hun oog op lieten vallen. Tal van binnenmuren en deuren verdwenen, waardoor de kleine ruimtes op de benedenverdieping omgetoverd werden tot één grote, open ruimte. Nochtans had het duo oorspronkelijk niet de bedoeling om alles meteen zo intens aan te pakken. “Eigenlijk wilden we gewoon de keuken wat aanpassen”, herinnert Joyce zich. “Toen we daarmee bezig waren, bleek echter al snel dat het huis er slechter aan toe was dan we dachten. Zo begon het bestaande stucwerk achter het behang los te komen. Toen hebben we beslist om er dan maar vol voor te gaan. Op een half jaar tijd hebben we samen met mijn vader en Peets ouders de woning bijna helemaal gestript en heringericht.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl 05-2016 | Fotografie: Dorien Ceulemans | Tekst: Bert De Pau