Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Vrijstaande woning met meubels van eigen hand

Alleen de buitenmuren stonden nog overeind, en een enkele tussenwand. Daarbinnen bouwden Chantal en Sandro met eigen handen een aangename vrijstaande woning in landelijke stijl, met een prominente rol voor de robuuste houten meubelen die Sandro zelf maakt.

Idyllische plek

Een woning met mogelijkheden. Met dit eufemisme zouden we het huis kunnen typeren dat Chantal en Sandro medio 2011 binnenstapten. Anders gezegd, het pand uit 1900 was danig in verval. “Daar moesten we wel even doorheen kijken. Ook de kleuren, overwegend groen en bruin, waren absoluut niet onze smaak.” Maar de plek was idyllisch, aan de groene brink in het dorpje Den Hout, vlakbij Oosterhout. Bovendien had het huis enkele verrassingen in petto voor de aspirant-kopers. “De fraaie trapopgang met twee statige zuilen, de authentieke halvloer van terrazzo, het sierlijke plafond in de voorkamer. Elementen die maken dat je op een huis valt.”

Inspirerende periode

Midden 2013 was alles klaar en organiseerden ze hun housewarming party. Trots en tevreden dat ze de vruchten van hun arbeid aan anderen konden laten zien. Dit was de eerste keer dat Chantal en Sandro zo’n groot project onder handen hadden genomen. Al doende hebben ze het goed in de vingers gekregen. Of ze het weer zo zouden doen? “Voor een groot deel wel,” zeggen ze. “Het was beslist een inspirerende periode.” Toch zijn er enkele zaken waar ze een volgende keer extra goed op zouden letten: “Vooral aandacht besteden aan een strakke planning, zowel in tijd als geld. Uitsluitend werken met professionele vakmensen. Goede afspraken maken. En wat ook belangrijk is: per ruimte werken, niet alles door elkaar laten lopen, je bent zo snel het overzicht kwijt.” Maar alle moeite was het dubbel en dik waard, benadrukken ze: “Het geeft zoveel voldoening dat we alles door onze eigen handen hebben laten gaan.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl februari/maart 2014 | Tekst: Monique Geertsen | Fotografie: Stefanie De Neve