Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Vrijstaand huis met interieurzaak in Antwerpen

Je hoort weleens opperen dat een droomhuis nooit helemaal àf is. Tom en Sophie kunnen dat beamen. Al tien jaar wonen ze in hun huidige huis, maar nog steeds veranderen ze regelmatig iets zonder te raken aan hun stoere, warme, pure sfeer.

Geen schrik

Wie het huis gezien heeft voor Sophie en Tom het een decennium geleden kochten, zou het vandaag niet meer herkennen. Het zestig jaar oude vrijstaande huis was volledig uitgeleefd, er zaten vreemde kleuren op de muren en er lag overal vasttapijt, zelfs in de badkamer. Voor hen was dat echter geen struikelblok, want Sophie zag meteen het potentieel. “Dat heb ik altijd al gehad”, zegt ze. “Van zodra ik ergens binnenstap, zie ik meteen voor me hoe ik het zou aanpakken. Dat was hier ook zo. Collega’s en vrienden reageerden verschrikt toen ze het huis zagen net nadat we het gekocht hadden, maar ik was er gerust in.” Met goede moed begonnen ze aan de zware verbouwingen. Eerst kampeerden ze in de oranjerie terwijl ze de bovenverdieping onder handen namen en toen die klaar was, verhuisden ze daarheen en kwam de gelijkvloerse verdieping aan bod. Rode draad doorheen dit hele proces was dat ze telkens een budgetvriendelijke oplossing zochten. “De keuken is daar een goed voorbeeld van. Het lijkt een maatwerkkeuken, maar in werkelijkheid is het een Ikea-keuken die we gepimpt hebben met nieuwe deurknopjes en met een werkblad van betonstuc dat Tom zelf gemaakt heeft. De oude arduinen pompbak komt oorspronkelijk uit een kasteel uit Frankrijk. Tom is erg handig. Dat komt goed uit, ik bedenk alle creatieve ideeën, maar hij voert ze uit.”

Blijven veranderen

Hoewel Sophie en Tom zich vandaag helemaal goed voelen in hun huis, is de kans toch reëel dat ze binnenkort andere oorden opzoeken. Dat is het gevolg van het onverhoopte succes van Sophies interieurzaak Puur Wonen, waar ze pas in januari dit jaar mee gestart is. “Hoewel het voornamelijk online verkoop is, willen mensen toch graag een kijkje komen nemen hoe de items er in het echt uitzien”, legt ze uit. “Omdat ik hier geen aparte ruimte voor heb, staan die artikels gewoon in mijn woonkamer, terwijl ik eigenlijk van rust in een interieur hou. Toen we hier pas komen wonen waren, stonden er nog veel meer decoraties in de woning. Naarmate ik meer zaken weggedaan heb, kwamen de resterende items beter tot hun recht. Het zou dus fijn zijn mochten we ergens iets vinden met meer ruimte om klanten te ontvangen.” Haast is er echter niet bij. En dat ze af en toe rondkijken, betekent niet dat ze in hun huidige woning bij de pakken blijven zitten. Sophie blijft plannen smeden. “In eerste instantie wil ik de tuin verder aankleden en daarna wil ik ook de badkamer aanpakken. Nu hangen daar aan de wanden nog witte, houten latjes. Tien jaar geleden vond ik dit geweldig, maar nu zou ik die willen vervangen door tadelakt. Tom wordt er soms gek van dat ik maar dingen wil blijven veranderen, maar ik kan het niet helpen. Soms lig ik ’s nachts wakker en ben ik in mijn hoofd interieurs aan het inrichten. Het is sterker dan mezelf, het is een echte passie.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl augustus/september 2015 | Tekst: Bert De Pau | Fotografie: Claude Smekens