Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Vlaamse kerst in Engelse stijl

Ilse en haar gezin vieren graag kerst in Engelse stijl. Hun imposante en gezellige landhuis, met een prachtig uitzicht op het achtergelegen meer, vormt daar het perfecte decor voor.

kerst in Engelse Stijl Ilse De Troyer 01 oranjerie
kerst in Engelse Stijl 02 Ilse De Troyer eetkamer doorzicht
kerst in Engelse Stijl Ilse De Troyer 03 zithoek
kerst in Engelse Stijl Ilse De Troyer 04 eethoek
kerst in Engelse Stijl Ilse De Troyer 05 keuken
kerst in Engelse Stijl Ilse De Troyer 06 masterbedroom
kerst in Engelse Stijl Ilse De Troyer 07 badkamer

Villa met koetshuis

Oorspronkelijk was de woning van Ilses schoonmoeder. Zij kocht de villa dertig jaar geleden, samen met een koetshuis en het aanpalende bos. Het koetshuis richtte ze in als vakantieverblijf, de villa verhuurde ze. Ilse: “Mijn man liet vanaf het begin weten dat hij dol was op deze plek en uiteindelijk heeft ze de villa en het koetshuis aan hem geschonken. Wij hebben die verbouwd tot deze woning. Het bos is nog van haar. Zij heeft daar een huis gebouwd, waarin ze nog steeds zeer graag woont.”

Van Amerikaans tot landelijk

De verbouwing had best wat voeten in de aarde en duurde in totaal vier jaar. “Eigenlijk zelfs nog langer”, zegt Ilse. “Het heeft vier jaar geduurd voor we hier konden intrekken. Na die tijd zijn we verhuisd, maar werd er nog steeds gewerkt aan de woning.” Op een enkele zijmuur na werd alles veranderd. “Het zag er destijds uit als een soort Amerikaans landhuis, met een portiek en trapjes op. Dat is een stijl waar we niet zo van houden. Dus we besloten om het grondig aan te pakken en het landhuis te verbouwen tot een landelijke villa.”

Langzaam groeien

Ilse verzorgde het interieur helemaal zelf, maar liet zich daarbij wel inspireren door haar favoriete designers. “Ik ben een grote fan van Pieter Porters. Ik volg zijn werk al jaren en vind zijn stijl fantastisch. Ook Greet Lefèvre vind ik goed. Hun interieurs gaven me veel ideeën. Met die in mijn achterhoofd ben ik gaan shoppen. Onder meer bij Judeco vond ik mooie stukken. Ik ging ook naar alle grote beurzen, zoals Maison et Objet. Het voordeel was dat ik de tijd kon nemen. Ik hoefde niet op een bepaalde datum klaar te zijn. Zo kon ons interieur langzaam groeien, tot alles op zijn plaats stond en het helemaal was zoals ik in m’n hoofd had.”

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.

Bron: Wonen Landelijke Stijl 7/2019 | Fotografie: Claude Smekens | Tekst: Evelien Roels