Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Villa met vakantiegevoel in Heusden-Zolder

Het begon met kleuradvies, het eindigde bij een volledige make-over van de benedenverdieping van hun villa en de aanleg van hun zwembad. Nu is thuiskomen voor Sonja en Jos altijd een beetje op vakantie gaan.

Eerst de tuin

Toen Sonja en Jos de villa in Heusden-Zolder acht jaar geleden kochten, was hun inboedel een mix van stijlen en sferen. “Een echte lijn zat er niet in, omdat we allebei nog meubelen uit ons vorig huwelijk hadden”, aldus Sonja. “En toch was het interieur niet onze prioriteit, dat was de tuin. Wij zijn echte buitenmensen, dus die moest eerst in orde zijn voor we aan de binnenkant begonnen.” Er kwam een tuinarchitect aan te pas, maar uiteindelijk hertekende Sonja de plannen naar het beeld dat zij voor ogen had: een eenvoudig gestructureerde tuin die na een drukke werkdag de nodige rust biedt aan zijn bewoners.

Heldere sfeer

De tuin werd een blauwdruk voor het interieur: ook daar wilde Sonja een heldere, kalme sfeer creëren waarin het goed thuiskomen is. Het moment waarop Linda van ‘t Maaseiker Woonhuys in beeld kwam. “Ik was op zoek naar extra matte verf voor de slaapkamers en kwam via een artikel over krijtverf van Painting The Past bij haar terecht. Linda gaf me kleuradvies en het klikte. Dus toen ik twee jaar geleden de benedenverdieping wilde aanpakken, heb ik haar meteen gebeld. Ik wist wat ik wilde, een sober, rustig interieur in een strak landelijke stijl, maar ik vond maar niet de meubelen die in dat plaatje pasten. Toen ik voor de eerste keer in haar winkel ’t Maaseiker Woonhuys kwam, wist ik meteen: dit is het!”

Geen tierlantijntjes

Intussen begonnen Linda en Sonja aan  hun shoppingronde in verschillende grote showrooms van merken waar Linda mee samenwerkt. Hun zoektocht naar meubelen met een tijdloze uitstraling in rustige tinten en natuurlijke materialen resulteerde onder meer in een comfortabel bankstel en fauteuil met linnenlook, een eikenhouten kloostertafel met gecapitonneerde stoelen en een loveseat die uitkijkt op de tuin. “Het meest gebruikte meubel van dit huis”, aldus Sonja. Grijs, beige en twee tinten zachtblauw geven subtiel kleur aan het interieur. Echte blikvangers zijn er niet, wel stukken die opvallen door hun textuur – zoals de kruiken uit Tibet – of door hun materiaal, zoals de kroonluchter boven de eettafel. Rond het zwembad met de kinderen, op de loveseat met het eerste kleinkind of aan het keukeneiland met vrienden: voor Sonja en Jos is thuiskomen nu altijd een beetje op vakantie gaan. Missie geslaagd!

Bron: Wonen Landelijke Stijl augustus/september 2015 | Tekst: Emmy Toonen | Fotografie: Stefanie De Neve