Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Villa ‘La Maison de Jeanne’ in Tongeren

Toen Katrien en haar man Koen de villa van diens grootmoeder Jeanne in Tongeren konden kopen, betekende dat een droom die uitkwam. Katrien zei vaarwel aan de modewereld en maakte van haar huis een warme, eigenzinnige woonplek én showroom.

Passie

“Het idee om van mijn passie mijn werk te maken, groeide eigenlijk al in onze vorige woning. Mijn man, die een parketzaak heeft, bracht regelmatig klanten naar huis om onze vloer te laten zien. Maar vaak zaten die mensen ook met andere vragen over hun interieur en onze woning inspireerde hen. Toen we de kans kregen het huis van Koens grootmoeder te kopen, besloot ik de stap te wagen en mij als interieurstyliste te lanceren. We gaven de villa uit de jaren zestig een nieuwe bakstenen gevel en terras en begonnen nadien in te richten Aanvankelijk waren we van plan om enkel de begane grond open te stellen voor onze klanten, maar naarmate de werken vorderen, groeide het idee om van ons huis één grote showroom te maken die zowel een interieurzaak, inspiratieplek als winkel is,” vertelt Katrien.

Eigenzinnig

Katrien deed geen toegevingen in haar interieur. “Ook als dit geen showroom zou zijn, dan zou mijn huis er identiek uitzien. Hier voelen mijn man en ik ons thuis.” Zelf omschrijft ze haar stijl als ‘eigentijds klassiek maar ook een tikkeltje eigenwijs en ongewoon. Dat eigenwijze blijkt vooral uit het behang met gedurfde motieven, de gitzwarte keuken en de ongebruikelijke, donkere kozijnen. “Veel mensen vinden zwart wel mooi, maar ze zijn bang om het te gebruiken. Dit is een manier om ze te laten zien dat zwart echt heel smaakvol kan zijn.”

Huiselijke sfeer

Of het nu om familie, vrienden of klanten gaat, iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen en niet het gevoel hebben dat ze in een showroom zijn beland. De juiste sfeer creëren is daarbij essentieel. “Verlichting is heel belangrijk. Ik werk veel met staan- en tafellampen. Die creëren onmiddellijk veel gezelligheid.” Ook de texturen en prints van behang en stoffen dragen bij tot een warm, rijkelijk gevoel. Katrien maakt er veelvuldig gebruik van, zonder te overdrijven. “Omdat alles te koop is in dit huis, verandert het  interieur veel, en dat geeft mij de kans om veel te experimenteren. Inrichten gebeurt altijd vanuit een buikgevoel. Ik had dan ook onmiddellijk een naam voor dit huis: La Maison de Jeanne.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl juni/juli 2015 | Fotografie: Stefanie De Neve | Tekst: Emmy Toonen