Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Vervallen hooiberg uit 1892 werd gastenverblijf

Wat doe je als je regelmatig logés in huis hebt, je man twee rechterhanden heeft, jij interieurstyliste bent en de oude hooiberg opgeknapt moet worden? Erin vliegen en een prachtig, landelijk gastenverblijf uit de grond stampen.

Nieuwe bestemming

De boerderij van Frieda en Jan stamt uit 1892 en rond die periode is de hooiberg ook gebouwd. Jarenlang had de renovatie van hun woonhuis prioriteit, maar vorig jaar hakten ze de knoop door. De vervallen hooiberg moest worden afgebroken en opnieuw opgebouwd. En er moest een nieuwe bestemming voor worden gezocht. Verschillende mogelijkheden passeerden de revue: showroom, winkelruimte, kantoor. Maar het koppel kon ook extra slaapkamers gebruiken voor eventuele logés.

Schitterend gastenverblijf

Zes maanden bouwden Frieda en Jan aan deze prachtige logeerplek, door het stel liefkozend ‘De Bergschuur’ genoemd. Aan de buitenkant oogt de Bergschuur als een authentieke hooiberg. Binnen is het gebouw afgewerkt in een stoere, landelijke woonstijl. “We hebben samen gebrainstormd over zowel het exterieur, dat we zo authentiek mogelijk wilden houden, als over het hout- en stucwerk binnen dat moest aansluiten bij het landelijke karakter van een hooiberg. Jan deed het meeste timmerwerk, zelf ben ik interieurstylist en heb ik de afwerking en inrichting gedaan.”

Leuke reacties

De eerst logés hebben inmiddels in de Bergschuur geslapen. Hun reacties zijn unaniem: “Deze stijl en sfeer willen we thuis ook!” Een geweldig compliment, zo vindt het stel. En ze zouden het zo weer doen, zo’n nieuwbouwproject. “Daar krijgen wij heel veel energie van. ’s Avonds na het eten, als onze tweejarige Jasper op bed ligt, snel onze kluskleren aan en aan de slag. En het resultaat is zo mooi, we zouden er bijna zelf in gaan wonen!”

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Sarah Van Hove | Tekst: Wilma Tjalsma