Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Sfeervolle kerst in een stoere nieuwbouw

Een sfeervolle kerst in een relatief nieuw huis? Jelle en Daan bewijzen dat het kan. Het vele hout en de donkere tinten zorgen voor een oase van rust en gezelligheid,

sfeervolle kerst binnenkijken bo & dou 01 kerstboom eethoek
sfeervolle kerst binnenkijken bo & dou 02 kerstboom zithoek
sfeervolle kerst binnenkijken 03 bo & dou bijzettafel
sfeervolle kerst binnenkijken bo & dou 05 pianokerst binnenkijken bo & dou 04 sfeerhoekje
sfeervolle kerst binnenkijken bo & dou 05 piano
sfeervolle kerst binnenkijken bo & dou 06 keuken
sfeervolle kerst binnenkijken bo & dou 07 keuken detail

Carte blanche

“Doe maar!” Dat was, kort gezegd, de opdracht die Nathalie Montens van Bo & Dou Interieur kreeg van Jelle en Daan Mahieu-Merckx. De bouw van hun woning vorderde, en het werd zo langzamerhand tijd om aan het interieur te beginnen. Zoals meestal begon Nathalie met het kiezen van de kleuren. “Jelle en Daan hebben een drukke baan. Als ze thuiskomen, willen ze rust. Daarom heb ik in de hele woning gekozen voor ton sur ton-kleuren. Die zorgen er bovendien voor dat de ruimtes groter ogen.” De keuze viel op grijstinten. “Ik kies altijd voor tijdloze kleuren. We weten allemaal dat je huis laten schilderen best een grote investering is, zeker met kalkverf. Dan is het fijn als je er jarenlang plezier van kunt hebben.”

Donkere tinten

Het valt op dat Nathalie niet bang is voor donkere kleuren. “Veel mensen durven die niet te gebruiken omdat ze vrezen dat die hun ruimtes zullen verkleinen. Dat is ergens wel waar, maar er zijn manieren om dat te voorkomen. Ik adviseer bijvoorbeeld om de kleur van de muur door te trekken in de ramen, deuren én de plinten. Zo maak je de ruimte optisch hoger. Nog een tip is om in kleinere ruimtes te werken met één grote blikvanger, bijvoorbeeld een grote salontafel. Mensen denken vaak dat zoiets te zwaar is voor een kleine kamer, maar eigenlijk zorgt het juist voor een ruimtelijk gevoel.”

Onmisbare kerstboom

Om een extra sfeervolle kerst te beleven, riepen Daan en Jelle opnieuw de hulp in van Nathalie. Wat opvalt: Nathalie werkt graag met groen. Ze knikt. “Een stoer landelijk interieur zoals dit, met veel hout en donkere tinten, kan snel somber worden. Groenaccenten doorbreken dat. Ik werk graag met planten, maar ook met volledige creaties, zoals kransen. Die kun je veel langer houden. Mijn favoriet zijn Asparagustakjes, die drogen heel mooi in. Ook eucalyptus en rozenbottel zijn mooie materialen om mee te werken. Nu met kerst zorgt natuurlijk ook de kerstboom voor kleur. Die mag niet ontbreken in een interieur, al hoeft het voor mij niet veel meer dan dat te zijn. Het kerstgevoel moet er zijn, maar het mag geen kitsch worden.”

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.

Bron: Wonen Landelijke Stijl 7/2019 | Fotografie: © Claude Smekens | Tekst: Evelien Roels|Realisatie & styling: Bo & Dou Interieur