Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Sfeervol verbouwde boerderij van 100 jaar oud

Aan een pittoresk klinkerstraatje achter de oude kerk in een centraal gelegen dorp hebben Karin en Herman in de loop der jaren hun boerderij naar eigen smaak aangepast en ingericht. Bijzondere souvenirs maken hun ontspannen interieur extra persoonlijk.

Boerderij met exotische details

Dat Karin veel reist voor haar werk, wordt direct duidelijk na binnenkomst in de sfeervol verbouwde boerderij. In de hal prijkt een kastje met daarop een lampje uit Bangkok en aan de muur een schilderij van een Thaise schilder. In het hele huis weet Karin zulke accessoires aan te wijzen, die een bijzonder accent vormen in het met zorg samengestelde interieur.

Hotelluxe

Vijf jaar wonen Karin en Herman in hun charmante boerderij, die meer dan een eeuw geleden werd gebouwd. Na de koop trokken ze er direct in met het plan gaandeweg het huis te updaten naar hun smaak. Uiteindelijk hebben ze meer aangepakt dan toen voorzien. Karin: “Omdat we allebei een drukke baan hebben, zochten we bouwkundige expertise en iemand om de bouwwerkzaamheden te begeleiden. Zo ontmoetten we Raymond Dekker van A Builders’ Companion. Een plezierige samenwerking die tot vandaag voorduurt.” Als eerste werd een badkamer op de verdieping gemaakt en vervolgens kreeg de voormalige hooimijt met slaapkamer en badkamer een andere indeling en afwerking. Vooral de badkamer onderging een metamorfose. Karin: “Het idee voor deze indeling, met matglazen deuren die douche en toilet afscheiden, deed ik op in een hotel in Kaapstad. Het is echt een heerlijke ruimte geworden!”

Sfeerhoekjes

Het huis voelt inmiddels als een warme jas, waarin het heerlijk toeven is. Op de begane grond lopen alle ruimtes in elkaar over en overal zijn sfeerhoekjes met dierbare souvenirs gemaakt, al dan niet rond een lekkere fauteuil of een antiek bureautje. Karin: “Het is daardoor heel prettig om door dit huis te bewegen. Soms zoeken we bewust de zithoek op, maar heel vaak zitten we in de keuken, dankzij de fijne eetkamerstoelen. Met feestjes of etentjes voor grotere groepen komt het huis echt tot leven. Dan maken we van de keukentafel en de tafel uit de doorloop, die we met Wytskes hulp speciaal voor dit soort gelegenheden hebben uitgekozen, een extra lange eettafel. En doordat ik veel van Wytske heb geleerd op het gebied van styling, ziet het hele huis er dan nog mooier uit.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl februari/maart 2016 | Fotografie: Sarah Van Hove | Tekst: Yolanda Schuur