Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Ruime villa met kasteelallure in De Duinen

Hij was verknocht aan zijn dorp in het Westland, zij hield van de gezellige drukte van hartje Den Haag. Samen begonnen ze opnieuw in een villa in De Duinen.

Mooi compromis

Twee grotere tegenpolen zijn nauwelijks denkbaar: de frêle Marianne die houdt van gezelligheid en snuisterijen en de stoere Bert die niet zonder rust en ruimte kan en een geboren handelaar is. De combinatie pakte goed uit bij de bouw en inrichting van de vrijstaande villa waar ze zijn gaan samenwonen. De ideale locatie vonden ze in De Duinen, een onderdeel van het omvangrijke nieuwe woongebied De Westlandse Zoom. Marianne: “We zitten hier middenin de natuur, maar nog op de grens van het Westland en Den Haag.”

Villa met rieten dak

Samen met Robert van Leent van Bouwbedrijf Van Leent en architect Richard Kool van Visie Tekenwerk is de vrijstaande villa ontworpen en gebouwd. Het uitgangspunt was een landelijk huis met een witte gevel en een rieten dak. Marianne: “Verder wilden we graag airco, een open haard en een grote serre aan de achterkant van het huis.” Een sfeervolle, grote leefkeuken, een grote badkamer en inloopkast, een kantoor, bijkeuken, garage en carport maakten het wensenlijstje compleet. Samen met Robert en Richard puzzelde het stel net zo lang totdat alles op zijn plek viel. Wie rondloopt in de woning kan nauwelijks geloven dat de bouw, inclusief interieurafwerking, nog geen zeven maanden in beslag genomen heeft.

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Tessa Francesca | Tekst: Yolande Schuur