Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Romantische nieuwbouwwoning in Zeeland

“Gezelligheid zit niet in het aantal kubieke meters. Het komt eropaan elke ruimte optimaal te benutten”, aldus Ingrid. Zij en haar man Olav voegden de daad bij het woord en ruilden hun grootse boerderij voor een compactere nieuwbouwwoning aan de Zeeuwse kust.

Nood aan rust

Het is een prachtige dag op Schouwen-Duiveland: de zon schittert aan een helder blauwe hemel en zowel toeristen als lokale bewoners vinden hun weg naar het strand achter de duinen. Op amper enkele kilometers hiervandaan, in een rustige doodlopende straat, staat het huis van Ingrid en Olav. “Leuk toch, wonen op een plek die velen als vakantiebestemming zien? Elk jaar opnieuw vind ik het heerlijk om na een lange winter die gezellige drukte weer op gang te zien komen”, vertelt Ingrid. Nochtans had je jaren geleden niet kunnen vermoeden dat Ingrid zich ooit in Zeeland zou vestigen. Ze reisde vaak rond als model en voelde zich helemaal thuis in Rotterdam. “Op een bepaald moment had ik echter behoefte aan een rustiger leven. Mijn zus had net iets gekocht in Zeeland en dus dacht ik: dan moet mij dat ook lukken!” En zo geschiedde.

Passie voor stoffen

Het Zeeuwse avontuur van Ingrid en Olav begon iets noordelijker dan waar ze nu wonen. In Rockanje vonden ze een boerderij die ze helemaal naar hun wensen verbouwd hebben. Een flinke klus, maar wel één die Ingrid graag op zich nam. Wonen en interieurs hebben haar immers altijd aangesproken. “Als klein meisje verzamelde ik al stoffen”, herinnert ze zich nog. “En ik deed daar ook graag mijn eigen ding mee. Een leuke anekdote dateert bijvoorbeeld van het moment dat mijn ouders mij een Laura Ashley-kamer cadeau gedaan hadden. Tot in de puntjes afgewerkt, maar nauwelijks enkele weken later had ik de gordijnen al veranderd.” Haar passie kon ze later ook kwijt tijdens het geven van workshops met verf en meubelstofferingen. Enkele jaren later kwam er echter gezinsuitbreiding en begonnen Olav en Ingrid aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Een hoofdstuk dat hen uiteindelijk naar hun huidige woning leidde.

Nieuw hoofdstuk?

Ook voor de inrichting hadden ze al een duidelijk beeld, maar toch verandert er regelmatig nog iets. “Een interieur ontstaat niet van de ene dag op de andere”, vindt Ingrid. “Een huis moet vooral iets zeggen over wie er woont en moet je stap voor stap eigen worden. We houden ervan om op zoek te gaan naar originele aanwinsten en regelmatig iets te veranderen. De laatste tijd vinden we regelmatig leuke objecten in de Provence. Aan die streek hebben we inmiddels helemaal ons hart verloren. Mogelijk wordt dat opnieuw een nieuw hoofdstuk in ons leven. Maar voorlopig voelen we ons hier nog helemaal thuis!”

Bron: Wonen Landelijke Stijl augustus/september 2015 | Tekst: Bert De Pau | Fotografie: Bieke Claessens