Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Rijhuis met tijdloze glans in Oirschot

Van hun rijhuis hebben Florianne en Bobby een echt paradijs weten te maken voor zichzelf en hun twee zoontjes Boet en Matz. Het stel creëerde met sleetse kleuren, kalk- en krijtverven, unieke decoraties en een slimme indeling een heel persoonlijk interieur.

Uitbreidingsplannen

Het huis van Florianne en Bobby ligt in het Brabantse dorp Oirschot. “Het is hier heerlijk rustig”, vertelt Bobby, terwijl hij voor zoon Boet een banaan in plakjes snijdt. “We wonen in een doodlopende straat, dus er is alleen bestemmingsverkeer. Verder is alles wat we nodig hebben aanwezig: warenhuizen en de markt zijn op loopafstand.” De woning bood mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassingen. Zo konden ze de voorkant uitbouwen, een nieuwe keuken plaatsen en een veranda maken. Eerst wilden ze wachten tot hun zoontjes iets ouder zouden zijn. Maar uiteindelijk besloot het stel niet te wachten en maakten ze een ontwerp. De eerste stap naar een prachtig interieur was een feit.

Voorsprong

Florianne en Bobby baten de woonwinkel Woonarsenaal uit, waarmee ze ook deskundig advies geven en verschillende meubelen op maat maken. De twee zijn zich ervan bewust dat ze met hun woonwinkel een voorsprong hebben. “Bovendien heeft Bobby echt twee rechterhanden, hij maakt alles! En met mijn gevoel voor decoraties en kleur – door mijn achtergrond als visagiste, kapster, schoonheidsspecialiste en kleuradviseur – vullen we elkaar perfect aan. We weten van elkaar wat we mooi vinden, wat bij elkaar past en we zien het resultaat meteen voor ons. We vormen echt een team.”

Geen gewoon rijhuis

De slaapkamer van Bobby en Florianne is romantisch. Het hoge bed bekleedde Florianne met linnen kussenslopen van Arte Pura op een sprei van Koeka. “Dit was eerst een heel gewone zolder”, aldus Bobby. “We hebben een afscheiding gemaakt tussen het vrijstaande bad en het bed.” Vlak voor de schouw zorgde Bobby voor een mooie wasplaats: een sleetse tafel met daarop een unieke wasbak en erboven een grote spiegel. “De wasbak is een riviersteen, die doormidden is gezaagd, vervolgens uitgehold en geslepen.” Ook aan het terras en de tuin is veel aandacht besteed, met leuke accessoires zoals een grote elandkop aan de muur, mooie planten, een schommel… De buitenwanden zijn afgewerkt met Abruzzo van Mia Colore. Met een bescheiden buitenkeuken onder het afdak geniet het gezin hier van de gerechten die Florianne, liefst met natuurlijke ingrediënten, klaarmaakt. Gewoon rijhuis? Nee hoor.

Bron: Wonen Landelijke Stijl december/januari 2014/15 | Fotografie: Stefanie De Neve | Tekst: Anja Bemelen