Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Riante villa in het groene Lochristi

Meer dan twintig jaar wonen An en Michel in het groene Lochristi. Maar het kleine huis dat ze er oorspronkelijk bouwden lijkt in niets meer op de riante villa die er vandaag staat. Ze kozen voor een totale make-over in landelijke stijl.

Rijpere smaak

Van zodra we de woonkamer binnenkomen wordt onze blik weer naar buiten getrokken. De hoge panoramaramen aan de achtergevel bieden een prachtig zicht op de tuin en de velden die zich weids uitstrekken achter de woning. “Wat een verschil met vroeger”, lacht An. Ze geniet zichtbaar van de grondige metamorfose die haar woning onderging. “Toen we hier in 1993 kwamen wonen, hadden we niet het budget om het huis van onze dromen te bouwen”, vertelt An. “En dus kozen we voor een standaard nieuwbouw, een klein huis van tien op tien. Maar in de loop der jaren rijpte onze smaak. We werden meer en meer aangetrokken door de rust en warmte van de landelijke stijl. Om die droom waar te maken, stonden we voor de keuze: verhuizen, of een grondige verbouwing en herinrichting. We kozen voor het laatste.”

Villa in wording

An en Michel kregen enkele jaren geleden de kans een stuk grond bij te kopen, waardoor hun tuin vandaag bijna achttienhonderd vierkante meter beslaat. In de tuin bouwden ze een prachtig bijgebouw, op en top landelijk. Het huis zelf kon niet achter blijven. “Tijdens één van onze fietstochtjes hier in de buurt, kwamen we voorbij een landhuis dat een grote indruk op me maakte”, aldus An. “Ik besloot mijn stoute schoenen aan te trekken en de bewoners op te bellen om te vragen met wie ze in zee waren gegaan. Zo kwamen we bij projectontwikkelaar Timeless Living en architecte Anje Dhondt terecht.”

Landelijke sereniteit

De woonkamer loopt door in de op maat gemaakte eilandkeuken, eveneens een ontwerp van Timeless Living. Ook hier eenheid en rust, zowel in kleur- als materiaalgebruik. Het interieur straalt een landelijke sereniteit en authenticiteit uit die je omhult als een warme deken. “Waar we erg van genieten, is de openheid”, besluit An. “Zowel in het interieur, als naar buiten toe. Geen afgescheiden ruimtes meer, maar één naadloos en tijdloos geheel. Alles klopt en daar worden we gelukkig van.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Sarah Van Hove en Stefanie De Neve | Tekst: Tim Torfs – Styling Timeless Living, Sarah Van Hove en Stefanie De Neve