Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Pastoriewoning met een mix van landelijk en Engels

Een keer in hun leven een eigen huis bouwen en inrichten, dat was de grote wens van Rolanda en Paul. Nu staat hun pastoriewoning er, ingericht in een verfijnde mix van landelijk en Engels. “Aan ieder detail hebben we veel aandacht besteed. Zo is het echt ons eigen huis geworden.”

Van Engels naar landelijk

“Paul en ik wilden altijd al een eigen huis bouwen, helemaal naar eigen smaak”, vertelt Rolanda. “Onze droom was landelijk wonen, maar niet overal ver vandaan!” In 2007 viel hun oog op een bouwkavel in de Bommelerwaard, centraal gelegen in Nederland en vlak bij de snelweg. Precies wat ze zochten. Polders en vergezichten alom, maar toch vlak bij een dorpje en enkele grote steden. De knoop was snel doorgehakt. Van hun droominterieur hadden ze ook al een goed beeld, want Rolanda is al jaren een fervent lezeres van WONEN Landelijke Stijl. “Ik zag het tijdschrift evolueren van een warme Engelse stijl naar een rustige landelijke stijl. Zelf ben ik ook meer opgeschoven naar die pure uitstraling van de landelijke stijl, maar de verfijnde Engelse sfeer ben ik ook altijd blijven waarderen.” De bewoners zochten naar een overzichtelijke structuur, pure materialen en een losse, weelderige sfeer. Landelijk en Engels subtiel verenigd. “Het geeft rust als beide in evenwicht zijn.”

Liefde voor krijtverven

De badkamer past mooi in het plaatje van het hele huis: een aangename mix van landelijk en Engels, een warme maar rustige stijl met veel matte tinten. Begrijpelijk dat Rolanda zo gecharmeerd is van matte krijtverven. Ze putte dankbaar uit de collecties van Farrow & Ball, Painting the Past en Pure & Original. Voortdurend lagen er kleurenwaaiers op tafel. “Ik hou van die fijne poederachtige uitstraling van hun verven. En ze zijn zo makkelijk om mee te werken!” Want muren verven, dat deed ze allemaal zelf. “Altijd weer spannend als er een kleur op de muur kwam.” En het hield niet op bij de muren. Ook veel oude meubels werden door Rolanda en Paul eigenhandig in een nieuw jasje gestoken. Oud grenen werd omgetoverd in Old White en vergrijsde tinten. Hoogglans moest plaatsmaken voor zijdeglans en mat. Ze besluit: “Het was een ontzettend leuk en bijzonder proces om het huis van tekening tot realiteit te zien groeien. Temeer omdat je ieder detail zelf kunt bepalen. Niets hebben we aan het toeval overgelaten. We hebben nu een prettig warm huis, waarin we met veel plezier wonen. Alles is op zijn plek gevallen.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl februari/maart 2014 | Tekst: Monique Geertsen | Fotografie: Sarah Van Hove