Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Nieuwbouwhuis dat rust en ruimte uitstraalt

Afgelopen zomer stapten Arielle en Harrald in het huwelijksbootje. Dezelfde avond nog stapten ze ook voor het eerst over de drempel van hun gloednieuwe huis. Op weg naar een leven samen. En behalve de woning, is ook het complete interieur splinternieuw.

Beslissen over de woonplaats

Arielle en Harrald wonen aan de rand van een nieuwbouwwijk in Opheusden, een gemoedelijk dorp in de Nederlandse Betuwe. Arielle is hier geboren en getogen. Harrald komt uit het Veluwse dorpje Uddel en voor hem was het even wennen dat zijn aanstaande vrouw graag in haar geboorteplaats wilde blijven.

Toekomstgericht kopen

Als je jong bent en voor het eerst een huis koopt, dan koop je zo veel meer dan stenen. Je koopt een toekomst. En dan is het fijn als het nieuwe huis past bij het toekomstbeeld dat je voor ogen hebt. Arielle en Harrald vonden wat ze zochten in de nieuwbouwwijk Mijn Herenland: een ruime woning, dichtbij het centrum van Opheusden. Alhoewel Arielle goed voor ogen had welke sfeer en stijl het nieuwe interieur moest krijgen, vond ze het toch lastig om te bedenken wat er allemaal gekocht moest worden. Harrald en zij trouwden vanuit hun ouderlijke huizen; ze namen geen van beide meubilair mee uit een vorig huis. “We gingen helemaal van nul af aan beginnen”, aldus Arielle. “Dan heb je een luxeprobleem, want waar begin je? Maar ik heb het geluk dat mijn vader bij Meubelpark De Bongerd in Kesteren werkt.”

Kleintje op komst

Hun huis straalt rust en ruimte uit. Rust vanwege de mooie materialen en verstilde kleuren die zijn toegepast, ruimte omdat het huis niet propvol is gezet met een hoeveelheid accessoires. En het fijne van een nieuw huis is dat je niet maandenlang aan het verbouwen bent. Het stel is helemaal klaar. “Niet helemaal hoor”, voegt Arielle nog glimlachend toe. “Er is een baby op komst, dus we kunnen nu weer gaan nadenken over de babykamer.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl editie 02-2016 | Fotografie: Stefanie De Neve| Tekst: Wilma Tjalsma