Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Luchtig Long Island

Zeggen dat Nancy een passie voor interieurs heeft, is niet overdreven. In elk huis waarin ze gaat wonen, zet ze de puntjes op de i en kan ze het niet laten om regelmatig zaken te veranderen. Zo ook in deze woning in een luchtige Long Island-sfeer.

Rigoureuze verbouwing

Nancy van Brouwershaven is stilaan een vertrouwd gezicht geworden voor de redactie van WONEN Landelijke Stijl. Lang voor onze naamsverandering waren we al eens te gast in haar eerste huis, waar vooral zwarte kleuren overheersten. Vier jaar geleden liet ze ons dan weer binnenkijken in het overwegend witte huis waar ze toen met haar kinderen in woonde. En nu toont ze ons trots het huis waar ze momenteel samen met haar vriend Edward woont. “Edward woonde hier al”, vertelt ze. “Toen we twee jaar geleden besloten om samen te gaan wonen, wilden we er echt ‘ons’ huis van maken. Ik dacht in eerste instantie aan enkele andere kleuren, maar Edward wilde het meteen rigoureus aanpakken. En dus zijn we ineens maar voor een grondige verbouwing gegaan.”

Creatief met verf

Het eindresultaat mag er zijn. Doorheen de hele woning hangt eenzelfde sfeer: luchtig landelijk met hout, wittinten en riet als belangrijkste elementen. Maar vooral: een harmonieus en licht kleurenpalet, nog zo’n stokpaardje van Nancy. “Ik was al gepassioneerd door verf en kleuren toen jullie bijna vijftien jaar geleden voor het eerst bij mij op bezoek kwamen. Daaruit is uiteindelijk ook The Power of Paint gegroeid, waarmee ik mensen help met de juiste verf- en kleurkeuzes voor hun interieur.” Voorbeelden hiervan zijn er talloos in dit huis: kasten, lampen en accessoires die Nancy zelf van een andere kleur voorzien heeft zodat ze er weer helemaal anders uitzien, tal van spreuken op de muur, kleine schilderijen … Het meest bijzonder zijn misschien nog wel de muurschilderingen. Zo bootste ze op de overloop een lambrisering na en schilderde ze zelfs een hoofdeind op de muur achter het bed. “Als je wat creatief met verf aan de slag gaat, kan dat zo’n immens verschil betekenen”, besluit Nancy.

Bron: Wonen Landelijke Stijl 02-2017 | Tekst Bert De Pau  | Fotografie Jole Lemmens