Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Londens droomhuis

Londen, een drukke maar goed georganiseerde stad. Het openbaar vervoer is zo goed geregeld dat het ons binnen een mum van tijd brengt naar de plek die we zoeken: het toevluchtsoord van Vicky, een drukbezette Londense zakenvrouw.

Totale facelift

Vicky werd veertien jaar geleden op slag verliefd toen ze dit statige oude herenhuis vond. Ze zag de mogelijkheden en pakte het grondig aan. Het huis werd als een maatpak op haar lijf gemaakt, met Vicky als ‘couturier’. Tot in detail moest het goed voelen en werd het een ‘safe haven’ in het jachtige zakenleven dat zij en haar partner leiden. Tot zo’n twee jaar geleden. “Mijn smaak was veranderd, en hoewel iedereen me voor gek verklaarde, ben ik volledig opnieuw begonnen.” Van half werk houdt zakenvrouw Vicky niet, zoveel is duidelijk. Haar tweelingbroer Dominic lacht: “Veel van haar meubels ging naar familie, die er maar wat blij mee is!” Om meer licht te creëren, werd de bestaande oranjerie verbouwd, en een baby-oranjerie op de eerste woonlaag gebouwd. De woonlagen lopen op ingenieuze wijze in elkaar over en bieden ruimte aan meerdere woonkamers.

Van de grote woonkeuken en de bibliotheek tot aan de slaapkamers – en alle vertrekken daartussenin – ademt het huis nu dezelfde, harmonieuze sfeer. Vicky: “Ik vind het belangrijk dat natuurlijke kleuren en materialen de boventoon voeren. Elk vertrek is een gezellig, uitnodigend vervolg op een vorig en je krijgt overal zin ‘to curl up’, heerlijk te ontspannen.”

Carte blanche

De bouw duurde een jaar, de inrichting nog eens zo lang. In België vond ze vaklui die begrepen wat ze wilde en gedegen werk leverden. Zo kwam ze, via Pieter Porters, terecht bij Vincent Perbal van Old School Aging Techniques. Hij kwam naar Londen, begreep wat Vicky wilde bereiken en kreeg carte blanche. Een jaar lang was hij bezig, elk detail van het huis nam hij onder handen met zijn bijzondere, natuurlijke kalkverftechnieken. Van kozijnen, deuren tot aan trapleuning en plafonds toe ademt het huis nu een tijdloze, doorleefde geborgenheid. “Het vertrouwen dat Vicky in me stelde, de vrije hand die ik kreeg, was geweldig”, aldus Vincent, die inmiddels bezig is met een volgend project, Vicky’s buitenhuis in Sussex. Bij het zien van een staaltje van zijn schildertechniek op een radiator van Classic Comfort wist Vicky dat die antieke radiatoren perfect voor haar huis waren.

Bron: Wonen Landelijke Stijl 02-2017 | Tekst Evelien Parie | Fotografie Jole Lemmens