Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Landelijk met een vleugje glamour

Kiezen tussen twee stijlen die je mooi vindt: niet altijd evident. En misschien hoeft het ook niet. De eigenaren van dit bijzondere huis bijvoorbeeld voelen zich zowel door het klassiek landelijke als door een eigentijdse stijl met meer glans en glamour aangetrokken. Ze kozen uiteindelijk voor een evenwichtige mix van de twee.

Belgische look

In de straat aan de rand van een recreatieplas zien we vooral moderne en minimalistische nieuwbouwwoningen, maar het achterste huis is helemaal anders. “We kozen voor een stijl die je veel in België ziet”, vertelt de eigenares wanneer we even later gezellig neerploffen op de grote bank in de woonkamer. “Bij onze bezoekjes aan België was dit type huizen ons al vaker opgevallen. Na een zoektocht zijn we terechtgekomen bij architect Richard Kool van Visie Tekenwerk, die er in geslaagd is om de stijl die we voor ogen hadden te vertalen naar een ontwerp. Het huis heeft een Belgische uitstraling; veel bouwmaterialen komen ook uit België, zoals de oude gevelstenen en de leien op het dak, en bepaalde details zoals de boogramen zijn ook echt Belgisch van stijl. Zo heeft het nieuwe huis meteen een warm karakter gekregen, ook doordat er meteen een klik was met onze aannemer, Bouwbedrijf Aad van Marrewijk.”

Perfecte verstandhouding

Over de buitenzijde waren de bewoners er al vrij snel uit, maar het interieur vroeg wat meer denkwerk. “We wilden niet dat het allemaal té landelijk zou ogen”, aldus de vrouw des huizes. “We hadden eerder een kasteelsfeer voor ogen: dikke muren, stalen ramen en deuren, beton … Er mochten echter ook moderne elementen met glans en zijde bij.” Een op het eerste gezicht niet zo voor de hand liggende mix. Al in een heel vroeg stadium leerden de eigenaren Wytske Hartog van StyleXclusief kennen. “Ik was direct verliefd op de Castle Stones-vloer die ik in de showroom zag liggen. Ik merkte ook op dat er geen plinten of plafondlijsten waren en dat dat heel mooi oogde. Ik legde mijn verhaal voor en vroeg Wytske of zij het zag zitten om haar eigen sobere stijl te vermengen met wat meer glamour. Ze stemde in en toen is onze samenwerking begonnen.” “Een heel fijne samenwerking”, blikt Wytske op die periode terug. “We verstonden elkaar perfect en als er over een detail geen honderd procent overtuiging was, dan zochten we naar een nog mooiere oplossing.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl 05-2016 | Fotografie: Sarah Van Hove en Jole Lemmens | Tekst: Bert De Pau