Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Oude uitstraling, modern comfort in deze keuken

Een rijke geschiedenis lijkt deze ruime leefkeuken al achter de rug te hebben, maar vergis je niet: de keuken is gloednieuw en beschikt over al het nodige hedendaagse comfort. Die moderne elementen zijn echter zodanig in het geheel verwerkt dat ze de vooropgestelde sfeer – een mix van klassiek en Vlaams landelijk – niet verstoren.

Architecturale elementen

Een van de opvallende elementen van de keuken is dat de keuken een knipoog maakt naar de architecturale elementen die al voor de rest van de woning voorzien waren. Het staal van de ramen bijvoorbeeld keert terug bij de smeedijzeren omlijsting van de afzuigkap die een ambachtelijke smid uit de buurt maakte. De afzuiginstallatie zelf wordt op die manier stijlvol aan het zicht onttrokken, ook al omdat de installatie dieper in de mdf constructie verwerkt zit. Voor de omlijsting van de haard bleef men in gelijkaardige tinten, maar hier ging de keuze naar natuursteen. Door die omlijsting tot op de grond door te trekken, krijgt de haard bovendien extra cachet.

Lichter gamma

Als contrast met de donkere tinten van het staal en de natuurstenen omlijsting ging de keuze voor de keuken zelf naar een lichter gamma. De werkbladen bijvoorbeeld zijn gemaakt van wit marmer. “Het marmer hebben we ook doorgetrokken naar de venstertabletten”, aldus Frank. “De bladen zijn vijf centimeter dik en dankzij hun handmatig gefrijnde randen hebben ze een extra landelijke uitstraling. Voor de bovenzijdes hebben we dan weer geopteerd voor een verzoete afwerking. Dat is onderhoudsvriendelijker dan andere afwerkingen. Dat laatste is een belangrijk aandachtspunt bij al onze realisaties: een keuken mag mooi zijn, maar je moet er ook goed in kunnen leven en werken. En dan zijn zaken als onderhoudsgemak doorslaggevend.”

Bron: Stijlvolle Keukens 2 – Frank Tack | Tekst: Bert De Pau | Fotografie: Jonah Samyn