Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Kempense hoeve in Engelse stijl

Ze worden steeds zeldzamer, oude hoeves midden in het groen. Dit verborgen pareltje ademt de sfeer van weleer, met de karakteristieke lange gevel en het lage pannendak. Binnen wordt de charme mee bepaald door het tweehonderd jaar oude gebinte. Toch voldoet deze oude hoeve wel degelijk aan alle hedendaagse normen van comfort.

In de stille Kempen

In het hartje van de Kempen wonen Marie en haar man in een oude hoeve. Het gebouw kwam jaren geleden in handen van haar schoonfamilie. Destijds onderging het huis al een renovatie, maar toen het koppel er vijftien jaar geleden introk, pasten ze de inrichting aan volgens hun smaak. “Het was nogal modern en minimalistisch ingericht en wij wilden het graag wat gezelliger. De zitkamer was helemaal open tot de nok. We installeerden een vals plafond om een knussere sfeer te creëren. Het was volop de periode van de Engelse stijl, met typische tinten zoals okergeel en vaalgroen. Die pasten perfect in deze oude hoeve.”

Levendige toets

In de zithoek springen enkele warme accentkleuren in het oog. Roestoranje en paars fluweel voor de sierkussens en de poefjes zorgen voor een levendige toets in het voor de rest neutrale kleurenpalet. De eettafel kan uitgeschoven worden als de grootte van het gezelschap daarom vraagt. De stoelen zijn bekleed met paardenhaar en de opvallende kroonluchter in verouderd messing is van Amerikaanse makelij. De wand met de tientallen zwart-witfoto’s is een echte aandachtstrekker. “Het was al lang mijn droom om ergens een volledige muur vol te hangen met leuke foto’s van feestjes en reizen. In het huis was dat moeilijk, maar hier in het bijgebouw leende deze muur zich bij uitstek voor mijn plan. Als ik naar de wand vol foto’s kijk, is het telkens genieten van alle mooie herinneringen die de beelden oproepen. Ik koester dit echt.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl augustus/september 2014 | Fotografie Stefanie De Neve | Tekst Marie Masureel