Huis uit 1985 met bijgebouw

Wonen is een kwestie van persoonlijke smaak, maar ook die smaak kan doorheen de jaren evolueren. Vraag dat maar aan Leo en Josefien. Hun meer dan dertig jaar oude woning werd de afgelopen decennia alsmaar lichter en opener.

Zelf ontworpen

Velen dromen ervan om vlakbij hun werk te wonen, maar Leo Rasenberg maakte dat ook waar. Aan de voorzijde van het bedrijventerrein waar zijn rietdekkersbedrijf Rasenberg en de verschillende dochterfirma’s gevestigd zijn, wonen hij en zijn echtgenote Josefien in het huis dat zij zelf ruim dertig jaar geleden ontworpen hebben. Door het rieten dak en het fraaie bijgebouw aan de achterzijde zou dit al meteen een perfect visitekaartje kunnen zijn bij het oprijden van het terrein, maar toch is dat volgens Leo niet de bedoeling. “We hebben in de toonzaal meer dan voldoende ruimte om te tonen wat we kunnen”, vertelt hij. “Er komen ook geen klanten bij ons thuis over de vloer. We hebben het huis echt ontworpen als onze privéwoning en zo gebruiken we het vandaag nog altijd.”

Evoluties in smaak

Het bordje naast de voordeur verklapt dat het huis uit 1985 dateert. In al die jaren is er uiteraard wel het een en ander veranderd. “Toen we het huis zelf ontwierpen, voldeed dat volledig aan onze wensen”, verduidelijkt Leo. “We zijn nu echter meer dan dertig jaar later. Onze smaken zijn dus wel wat geëvolueerd. Veel structurele wijzigingen hebben we echter niet doorgevoerd. De indeling hebben we hetzelfde gehouden. We hebben vooral hier en daar wat vernieuwd wanneer we dat nodig achtten. Zo hebben we de klassieke en suite-deuren vervangen door grote stalen deuren, ligt er een nieuwe parketvloer in de woonkamer en hebben we een nieuwe keuken geplaatst.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl 5-2016 | Fotografie: Jole Lemmens | Tekst: Bert De Pau