Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Hoeve in L-vorm in Waals-Brabant

In een oude hoeve, op amper een halfuurtje rijden van Brussel, vonden Annabelle en Luc hun zevende hemel. Samen met hun kinderen en hun paarden genieten ze er van de groene oase die ze zelf hebben gecreëerd.

Paardenstallen

Annabelle en Luc vonden deze voormalige boerderij 13 jaar geleden. “We waren in die tijd nochtans niet echt op zoek naar een nieuwe woning”, vertelt de vrouw des huizes. “We woonden immers toen ook al in een mooie landelijke omgeving. Toen we hier na een tip van een familielid toch een kijkje kwamen nemen, waren we echter meteen verkocht. Dat er stallen waren en we onze paarden niet langer in een pension zouden moeten onderbrengen was natuurlijk een troef, maar we vielen ook voor de locatie: heerlijk rustig, midden in de natuur, aan het eind van een doodlopende weg, met een prachtige tuin en een groot stuk weiland. Bezoekers zeggen vaak dat je op weg hier naartoe bij manier van spreken in een andere wereld belandt. Dat gevoel hebben we zelf ook.”

Aparte charme

Op het meubilair en de accessoires drukte Annabelle duidelijk haar stempel. “Een deel komt uit Vietnam, waar mijn man vroeger een bedrijf had dat meubels maakte van gerecycleerd hout”, zegt ze. “Andere kochten we tijdens onze talrijke reizen naar Afrika en Azië. Daarnaast heb ik een paar favoriete winkels – ik heb het nogal voor de Flamantstijl – en snuister ik graag rond op rommel- en brocantemarkten. Daar vind je unieke stukken, die een verhaal vertellen. Dit is een huis waar mensen wonen, géén showroom! Een decorateur kwam er evenmin aan te pas, ik deed het allemaal zelf. Ik trok er geen groot budget voor uit, maar met geduld en goede ideeën kom je een heel eind. Hier zorgt het alvast voor een aparte charme, waar ik heel trots op ben.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Claude Smekens | Tekst: Jan De Vos