Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Heerlijke kerst binnen en buiten

Eddy en Marion betrokken het huis van Marions ouders in Bergeijk (NL). Stap voor stap maakten ze er een landelijk droomhuis van, in die mate dat ze kerst binnen en buiten volop kunnen vieren.

kerst binnen en buiten Mesenhof 01 buitenaanzicht
kerst binnen en buiten Mesenhof 02 tuinkamer 1
kerst binnen en buiten Mesenhof 03 tuinkamer 2
kerst binnen en buiten Mesenhof 04 tuinkamer 3
kerst binnen en buiten Mesenhof 05 zithoek
kerst binnen en buiten Mesenhof 06 eethoek
kerst binnen en buiten Mesenhof 07 eethoek detail

Huizenruil

Eddy en Marion woonden twee jaar met hun tweeling in een tot woning verbouwde garage achter het huis van haar ouders. Met twee opgroeiende peuters werd het huisje op een gegeven moment echt te klein. Het stel besloot – met pijn in hun hart – dat het tijd werd om te verhuizen. “We vertelden het aan mijn ouders en zij zeiden dat ze wel wilden ruilen. Zij in ons kleine maar o zo fijne huisje, wij in hun grotere huis dat ooit mijn ouderlijk huis was.” Marion vertelt lachend dat haar ouders in een gespreid bedje terechtkwamen. “Die garage was echt een paleisje geworden. Het enige wat mijn vader en moeder hebben gedaan, was er hun meubels in zetten en klaar. Wij daarentegen hebben werkelijk alles aangepakt. In fases hoor, want ons derde kind was inmiddels geboren en met drie kleintjes hadden we al genoeg kosten.”

Prachtige tuinkamer

Als kers op de taart werd er een prachtige tuinkamer aan de zijkant van de woning gebouwd. “Mijn vader vroeg zich toen hardop af waarom dat allemaal nodig was. Tot hij het resultaat zag. Toen zei hij: ‘Dit hadden je moeder en ik jaren geleden al moeten doen!’” Die serre had het gezin in eerste instantie qua ruimte hard nodig, want dat werd de speelkamer van de tweeling Evy en Nicky en hun broertje Manuel. ’s Avonds kon al het speelgoed opgeborgen worden in de ruimtes onder de vensterbank. Nu is diezelfde tuinkamer een van de favoriete relaxruimtes van Marion en Eddy geworden. “Op mooie lentedagen zitten we daar heerlijk koffie te drinken. En sneeuwt het, dan gaat de houtkachel aan en zien we de vlokken door het glazen dak naar beneden dwarrelen.”

Echte kerstbomen

De serre is ook een fantastische ruimte om kerst in te vieren. Maar ook de keuken en woonkamer zijn prachtig gedecoreerd. Want sfeer creëren is absoluut aan Marion besteed, helemaal tijdens de feestdagen. “Wij hebben in de loop van de jaren een sobere woonstijl gerealiseerd en daar heb ik mijn kerstdecoraties ook op aangepast. Ik zet het tegenwoordig liever niet meer te vol en hou van wat grotere objecten. Groendecoraties maak ik zelf, al dan niet met behulp van Eddy, die superhandig is en bijvoorbeeld gedraaide houtklosjes maakt die zo leuk staan in een tijmkrans.” Als binnen alles klaar is, wordt ook buiten door dit stel onder handen genomen. Overal staan echte kerstbomen, past Marion soms wat nieuwe decoraties toe, maar worden vooral de decoraties gebruikt die Marion in de loop van de jaren heeft verzameld.

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.

Bron: Wonen Landelijke Stijl 7/2019 | Fotografie: © Anneke Gambon | Locatie: De Mesenhof | Tekst: Wilma Tjalsma