Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Hedendaags maatwerk met strakke toets in de keuken

Iedere dag koken en afwassen met zicht op weelderig groen en prachtige, natuurlijke waterpartijen. Heerlijk, toch? Deze bewoners uit de buurt van Utrecht maakten het waar. Zij wilden graag de erkervormige uitbouw ten volle benutten en lieten daarom speciaal voor deze ruimte een keuken op maat ontwerpen.

Alles met de hand

De opdracht was een kolfje naar de hand van het team van Keukencentrum Schoonhoven. “We werken in onze eigen werkplaats met ervaren meubelmakers die alles met de hand ontwerpen en vervaardigen, waardoor we alles wat de klant verzint, kunnen realiseren”, vertelt zaakvoerder Edwin Boere. “Bij deze keuken kwam dat zeer goed van pas. De ruimte op zich heeft immers enkele bijzondere elementen. Zo bevat de ruimte door zijn L-vorm heel wat hoeken. Daarbij komt ook nog eens de erker, die de bewoners wilden benutten voor het spoelgedeelte.”

Stoere uitstraling

Het grootste spoel- en afwasgedeelte van de keuken bevindt zich nu in de erker. Zowel een gewone waterkraan als een Quooker voor kokend water is hier aanwezig. De dubbele spoelbak uit Belgische blauwe hardsteen met papegaaibekprofiel in het hart van het raam oogt erg stoer dankzij de hoge opstaande rand uit Belgische blauwe hardsteen van vijftien centimeter hoog. Stoer is trouwens een adjectief dat we voor de hele keuken kunnen gebruiken.

Strakke vormgeving

Een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerp van de keuken was dat er veel loopruimte voorzien moest worden. “De bewoners hebben er bewust voor gekozen om geen centraal eiland in de keuken te laten plaatsen. Enerzijds liet de ruimte dat niet echt toe. Op zich heeft de keuken vrij royale afmetingen, maar vooral de L-vorm van de ruimte maakt dat de inpassing van een centraal eiland niet voor de hand ligt. Zo komt er automatisch ook extra veel loopruimte vrij, wat een uitdrukkelijke vraag van de bewoners was. Alle functies bevinden zich daardoor tegen de verschillende wanden van de keuken. Daardoor heeft de keuken ondanks de stoere, natuurlijke materialen toch een vrij strakke vormgeving.”

Bron: Stijlvolle Keukens – Keukencentrum Schoonhoven | Tekst: Bert De Pau | Fotografie: Dorien Ceulemans & Jonah Samyn