Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Gezinswoning met vakantiegevoel in Roeselare

Bart en Annelore en hun zoon Mathijs wonen al zeven jaar in deze gezinswoning in een rustige buitenwijk van Roeselare. Toch hebben ze nog elke dag het gevoel dat ze met vakantie zijn.

Vertrouwde omgeving

“Toen we besloten om op dit perceel van zo’n 700 m2  een huis te bouwen, voelde dat heel vertrouwd aan”, vertelt Bart. “Mijn ouders wonen hier immers  om de hoek. Ik werk als stukadoor en had dus al veel woningen aan de binnenkant gezien. Daardoor had ik niet alleen een duidelijk beeld van het huis dat mijn gezin en ik wilden, maar wist ik ook perfect wat voor welk budget zoal mogelijk was. We hadden bijvoorbeeld geen zin in een woning die jaren later nog steeds niet afgewerkt zou zijn. Omdat we het huis in gedachten al helemaal voor ons zagen, maakte ik zelf een maquette. Op basis daarvan liet ik vervolgens de plannen uittekenen.”

Centrale ruimte

Het huis is heel duidelijk ingedeeld. Beneden bevinden zich een hal met vestiaire, een dubbele garage en een ruimte waar Bart zich na het werk kan opfrissen en omkleden. Een trap leidt naar de woonvertrekken – zithoek, eetkamer, keuken en bureau – op de eerste verdieping. Vervolgens gaat het via een andere trap naar de bovenste etage, met de master bedroom – open tot in de nok – met aansluitende badkamer en de slaap- en badkamer van Mathijs (15). “De woonkamer is letterlijk en figuurlijk de centrale ruimte van onze woning”, zegt Bart. “We brengen er niet alleen veel tijd door, maar komen er zowel op weg naar beneden als naar boven ook heel vaak voorbij.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl augustus/september 2015 | Tekst: Jan De Vos | Fotografie: Stefanie De Neve