Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Gerenoveerde hoekwoning in Nijkerk

De hoekwoning die Henriette en Peter vijftien jaar geleden kochten, moest dringend opgeknapt worden. Gelukkig zag Peter dat er iets moois van te maken viel. Iets wat honderd procent gelukt is.

Grondige renovatie

Henriette en Peter vielen destijds vooral voor de grootte van de hoekwoning, de omgeving en de mooie laan met veel bomen. Maar van het huis is werkelijk iedere steen beroerd. Want na de aankoop vijftien jaar geleden, verdween al het lelijks en werd het pand helemaal gestuukt. Er kwam een nieuwe keuken en een toog richting de keuken. De ramen werden vervangen door openslaande deuren, er werd een grote dakkapel op zolder geplaatst en alles werd grondig in de verf gezet. Henriette woont samen met haar man en twee dochters in een straat met identieke woningen. En de verrassing die ons wacht achter hun voordeur is groot. Een sfeervolle woning met een sober-chique stijl. Een stijl die goed past in dit jarenzeventighuis.

Oude familiestukken

De slaapkamer van Henriette en Peter bestaat voornamelijk uit lichte tinten. Het bed en het bedtextiel zijn nieuw, terwijl de rest voornamelijk oude familiestukken zijn. De badkamer is dan weer uitgevoerd in een klassieke stijl. Het antieke bad op leeuwenpootjes stond ooit als drinkbak in een weiland. “De boer van wie we hem kochten, vroeg wat we ermee gingen doen. Toen ik vertelde dat we er in gingen baden, verklaarde hij ons voor gek!”

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma