Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Een villa en twee vakantiewoningen in de Ardennen

Tot voor enkele jaren geleden runden Björn en Anja een drukke horecazaak. Ze klopten soms tot wel tachtig werkuren per week. Een hectisch bestaan. Tijd voor iets helemaal anders, was de logische conclusie. Vandaag is het koppel de trotse eigenaar van twee charmante vakantiewoningen in de Ardennen. Ook in hun eigen woning – een villa in landelijke stijl – is alles afgestemd op gezelligheid en ontspanning.

Gezelligheid

Wanneer we op onze bestemming arriveren, staat Björn ons met een brede glimlach op te wachten. Een lekker knisperend haardvuur, vrolijk dansende kaarsjes, oosters geurende huisparfum en rustgevende pianomuziek op de achtergrond: dit is gezellig wonen zoals het hoort. “Het eerste wat ik ’s morgens doe, is het haardvuur aansteken”, vertelt Björn. “Puur voor de gezelligheid en de geur. Een woning is voor mij een plek om te genieten, om tot rust te komen. Ik wil me er helemaal op mijn gemak voelen, vandaar dat ik veel aandacht besteed aan de inrichting en sfeerelementen. Daar kruipt uiteraard wel wat tijd in, maar ik ben er graag mee bezig en het loont ook. Van zodra ik hier binnenstap, lijkt het alsof mijn hartslag met tien slagen per minuut daalt. Dat zegt genoeg.”

In verbinding

Een van de grootste troeven van de woning, is volgens Björn de symmetrische indeling en de openheid. “De woning is opgebouwd rond twee centrale zichtlijnen”, legt hij uit. “De verticale zichtlijn maakt dat je van aan de voordeur recht tot in de achtertuin kijkt. De belangrijkste as is evenwel de horizontale as, die de keuken – via de eetkamer – met de woonkamer verbindt. Wie in de keuken staat, kijkt in een rechte lijn uit op de open haard en gezeten in de woonkamer hou je altijd contact met de keuken. Hebben we toch zin in wat knussere ruimtes, dan kunnen we de verschillende vertrekken van elkaar scheiden met grote glazen deuren. Zo creëren we meer intimiteit, zonder dat de openheid verloren gaat. Deze indeling maakt van dit huis ook een huis van alle seizoenen: open en licht in de zomer, knus en gezellig in de winter. Het beste van twee werelden wordt zo verenigd.”

Een vakantie in luxe?

Wil je zelf eens enkele dagen of een weekje proeven van een landelijke woning vol luxe en gezelligheid? Neem dan zeker eens een kijkje op www.charmeabiron.be en www.charmeabomal.be. Deze twee vakantiewoningen verhuren Björn en Anja het hele jaar door. De troeven? Een warme, landelijke inrichting; een mooie, bosrijke omgeving; en een hartelijke, persoonlijke ontvangst. Je kan er van op aan dat de kaarsjes en de open haard branden wanneer je er gaat logeren!

Bron: Wonen Landelijke Stijl februari/maart 2014 | Tekst: Tim Torfs | Fotografie: Sarah Van Hove