Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Een stoer, sober kersthuis

Tussen de glooiende heuvels van de Vlaamse Ardennen is het altijd heerlijk vertoeven. Tijdens de kerstperiode is het echter vooral binnen dat de warme gezelligheid terug te vinden is. Zo ook bij interieurstyliste Nathalie Montens. Zij koos bij haar thuis voor een stoere, sobere kerstsfeer.

Kerstig toilet

Voor iemand die zich zo gepassioneerd met interieurs bezig houdt als Nathalie, kan de kerst niet anders dan een leuke periode zijn. “Ik vind ook andere seizoenen hun charmes hebben. ’s Zomers vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om het huis te versieren met kleurrijke bloemen. Maar het klopt dat je tijdens de kerstperiode alles wat dramatischer dan normaal kunt aankleden en er nog mee wegkomt ook. Ik hul alle ruimtes in een kerstsfeer, zelfs het toilet moet eraan geloven. Een kerstboom mag niet ontbreken, maar het klassieke kerstrood is niet aan mij besteed. Ook tijdens de kerstperiode blijf ik vasthouden aan het sobere en stoere, met onder meer veel groene takken, plaids en mondgeblazen ballen.”

Nieuwe plannen

Of Nathalie ook volgend jaar haar kerst hier zal doorbrengen, is nog een open vraag. Nathalie houdt er immers niet enkel van om regelmatig haar interieur te veranderen, ze zoekt ook graag nieuwe oorden op. “Van zodra iets af is, begint het bij mij al te kriebelen om aan iets nieuws te beginnen. Naar mijn standaard woon ik nu al héél lang op deze plek”, lacht ze. “Concrete verhuisplannen zijn er echter niet. Ik ben hier heel gelukkig. Maar mocht ik hier om de een of andere reden moeten verhuizen, dan zou ik dat geen ramp vinden. Van elk huis op om het even welke plek kun je iets moois maken. En als het ooit effectief zo ver komt, heb ik het nieuwe huis al helemaal in mijn hoofd zitten. Geloof mij, dat wordt weer een prachtig plaatje.” Bron: WONEN Landelijke Stijl 06-2016 | Fotografie Jole Lemmens | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.