Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Een nieuwbouwvilla recht uit de films

Zelf een huis bouwen? Dat nooit! Dat gaf te veel gedoe én stress. Eén keer raden waar Annette in woont? Precies, in een gloednieuw en in eigen beheer gebouwd huis. Gaf het gedoe? Soms. Stress? Af en toe. Maar ze zou het zo weer doen.

Net een film

Cees en Annette kochten een oud boerderijtje met een grote tuin met de intentie om op die prachtige plek een groot huis te bouwen. “Ik ben al jaren fan van Friso Woudstra Architecten. In interieurtijdschriften valt mijn oog altijd op huizen met hun signatuur. Ik wist dus direct bij wie we met onze bouwplannen moesten zijn.” Cees moest even wennen aan het idee van een huis in deze stijl, vertelt Annette. “Maar na een eerste gesprek met de architect was hij ook overtuigd.” Via Friso kwamen de bewoners in contact met Van Bruchem Staircases & Interiors, specialisten in exclusieve trappen. “Wij werden al in een vroeg stadium ingeschakeld, zodat alle opties nog open lagen. We hebben samen met de bewoners een ‘grande entree’ ontworpen, met de trap als blikvanger van het huis.” Annette vertelt dat haar oudste dochter vorig jaar is getrouwd. “Ze kwam in haar prachtige jurk de trap afgelopen; het leek wel een scène uit een film. Zo mooi.”

Gelukkig

Bijna vier jaar heeft het hele traject geduurd. Van de aankoop van de boerderij, het slopen en wachten op vergunningen, ontwerpen en bouwen. In die tijd verhuisde het gezin met zes kinderen drie keer: van hun oude bungalow naar de boerderij en toen deze werd afgebroken naar een complex waar ze twee appartementen huurden. “Ik zag best wel tegen die verhuizingen op, maar het viel achteraf eigenlijk wel mee. En het resultaat is prachtig. We zijn hier heel erg gelukkig.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl december/januari 2015/16 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma