Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Deze Brasschaatse kasteelvilla is een beschutte parel

Het is haast zonde, hoe de lange, beschutte oprijlaan en groene omgeving deze Engelse kasteelvilla aan het oog onttrekken. Maar veilig en rustig is het zeker, want zo kunnen de bewoners ongestoord genieten van hun riante familiewoning in charmante, Engelse stijl.

Fel contrast

Het is haast niet te geloven dat er bij de indeling en inrichting van dit huis geen architect betrokken was. “Met uitzondering van het lichtplan namen we het volledige interieur zelf voor onze rekening”, vertelt de eigenaar trots. “We wilden de indruk wekken dat dit een oud huis is en dus kozen we voor kalkverven, oude verftechnieken en antieke meubelen. Natuurlijk moesten we ook rekening houden met de meubelen die we meebrachten uit onze vorige woning – die hebben we als eerste in ons interieurplan verwerkt – maar verder vulden we alles aan met bijzondere, oude kasten, tafeltjes en decoratie stukken die we her en der op de kop tikten. Het was een hele zoektocht, maar het resultaat mag er zijn. Met elk stuk dat we binnenbrachten, begon het huis meer en meer onze stempel te dragen en werd het een echte thuis.” In fel contrast met de traditionele uitstraling beschikken het huis en de tuin over talrijke moderne technieken: domotica, een Bang en Olufsen audiosysteem door de gehele woning, videofonie, drie alarmsystemen en een sproeiinstallatie met druppelbevloeiing. Authentieke charme en eigentijdse luxe gaan hier hand in hand.

Knappe oplossingen

Die luxe gaat trouwens nog heel wat verder dan infraroodbewaking en een automatisch gestuurd lichtplan. Het huis heeft alles te bieden wat je van een luxevilla verwacht, en zelfs meer. Zo zijn er maar liefst zeven slaapkamers, zes badkamers, een hobbyruimte, een bureau, een wellnessruimte, een bibliotheek, een ruime woonkamer, een luxueuze leefkeuken met open haard op tafelhoogte, een indrukwekkende inkomhal met keizerlijke trap en open gashaard, een wijnkelder en een geïntegreerde conciërgewoning. “We komen niets tekort”, bekent de eigenaar lachend. “Er is zelfs een vergunning voor een zwembad aanwezig, alleen zijn we er nooit toe gekomen om er een te plaatsen.” Verder zijn de eigenaars erg trots op de bijzonderheden van het huis. “Een mooi voorbeeld is de manier waarop in de inkomhal de open haard in de trap verwerkt zit. Het rookkanaal zit mooi verstopt achter een valse wand. Een knappe oplossing, want dit oogt een stuk esthetischer. Ook de waterput in de tuin en het verhaal achter de oprijlaan zijn erg interessant. Het zit ‘m in veel kleine dingen, maar net de som daarvan maakt dit huis zo sfeervol en uniek.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl december/januari 2015/16 | Fotografie: Jonah Samyn | Tekst: Britt Slegers