Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Boerderij wordt charmante B&B in hartje Limburg

Twintig jaar geleden werd deze voormalige boerderij in het noordoosten van Limburg omgetoverd tot een charmante B&B. Met een goed boek aan het zwembad waan je je hier in Zuid-Europa. Welkom in Hof ter Cauwe!

Vogelthema

Dat gastvrouw Patricia Vanderveken een Bed & Breakfast zou beginnen, stond niet in de sterren geschreven. Het is intussen al meer dan twintig jaar geleden dat ze deze hoeve uit 1934 kocht en vijf jaar geleden besloot ze zelfs om te verhuizen, met als bedoeling het huis aan haar zoon over te laten. Die achtte de tijd echter nog niet rijp om er zelf in te komen wonen. Een verkoop was geen optie, maar het jarenlang leeg laten staan evenmin. “Ik heb even met het idee gespeeld er een vakantiewoning van te maken”, vertelt Patricia. “Maar daar vond ik de hoeve dan weer te mooi voor. Een Bed & Breakfast bleek de meest logische keuze.” Patricia doopte haar B&B Hof ter Cauwe, genoemd naar de kauw, de vogelsoort waar het meer dan 750 jaar oude dorpje Kaulille (waar de B&B zich bevindt) zijn naam aan te danken heeft. Die kauw is ook het centrale thema dat overal terugkeert: het welkomstbord bij de ingang, de kleine en grotere decoraties in de ontbijtruimte, het bedtextiel, de wanddecoraties …

Groene rust

Na negen maanden gingen de deuren van Hof ter Cauwe open. “Dankzij de heldere afspraken en een glasheldere communicatie met een goed team van b+ is dit helemaal tot een goed einde gekomen. Een waterdichte garantie, zodat ze moeiteloos de moeilijke kwaliteitsnormen inzake brandveiligheid en akoestiek allemaal gegarandeerd hebben, wat hier wel een belangrijke rol speelde”, aldus Patricia.  “Vooral voor de rust en het groen vinden de mensen de weg naar de B&B. We grenzen aan bekende wandel-, fiets- en paardrijroutes en er zijn ook heel wat natuurgebieden in de buurt. En dan is er ook nog de gezellige sfeer in de B&B zelf. Vooral de ontbijtruimte, in een erker met zicht op de tuin, blijkt populair. Gasten blijven daar nog uren na het ontbijt zitten!”

Zelf een nachtje spenderen in Hof ter Cauwe? Alle info vind je op de website.

Bron: Wonen Landelijke Stijl augustus/september 2015 | Fotografie: Dorien Ceulemans | Tekst: Bert De Pau