Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Binnenkijken in ons levensgrote inspiratiehuis

De warme, tijdloze sfeer van WONEN Landelijke Stijl vertalen naar een levensgroot inspiratiehuis, dat was de uitdaging waarmee we naar de vt wonen & design beurs trokken. En met succes, als we onze bezoekers mogen geloven. Ons huis gemist? Neem dan hier een kijkje!

Strak ontmoet warm

Heel wat mensen betraden ons inspiratiehuis via de keuken. Die vormde dan ook het kloppende hart van het door Woonontwerp Peter Deckers ontworpen huis. Op de hardstenen vloer stond een keuken met hedendaagse lijnvoering die dankzij de gebruikte materialen toch erg warm en uitnodigend oogde. Dat was onder meer te danken aan de handgemaakte Friese witjes van Windsor & Co tegen de spatwand en de fronten van eikenhout, maar ook het stoere betonnen werkblad met een verrassend glad oppervlak kon op heel wat bewonderende blikken rekenen. “Eigenlijk is het de onderzijde van het beton die je ziet”, vertelt Jan van Harberden van RhijnArt Keukens, dat de keuken ontwierp en realiseerde. “Het beton wordt in een grote mal gestort en vervolgens omgedraaid, zodat de gladste zijde bovenaan komt te liggen.” De industriële lampen van Frezoli kwamen perfect tot hun recht boven het bijna vier meter lange eiland.

Gezellig napraten

Omdat we wilden bewijzen dat je de landelijke sfeer van binnen ook perfect naar buiten door kunt trekken, richtten we een kleine patio in. Met de elektrische haard van Faber (geplaatst door Sierschouwen De Backer) als sfeermaker was het hier gezellig vertoeven. De ideale plek om samen met vrienden en familie comfortabel na te praten.

Bron: WONEN Landelijke Stijl december/januari 2015/16 | Fotografie: Sarah Van Hove, Dorien Ceulemans en Stefanie De Neve | Tekst: Bert De Pau en Tinneke Vos