Authentiek Brugs huis met rustig interieur

Een plaats om tot rust te komen: dat was de wens van deze bewoners. Hun zoektocht zou acht jaar duren, maar was uiteindelijk meer dan de moeite waard: “Dit resultaat overtreft ruimschoots al onze verwachtingen.”

Brugge

Bouwen op de grond van je (schoon)ouders: het lijkt vanzelfsprekend, maar het was niet de eerste keuze van deze bewoners. “We hoopten eigenlijk een thuis te vinden in Brugge. Vijf jaar lang hebben we daar gezocht. Tevergeefs. We wilden graag wat open ruimte, een mooi uitzicht en een makkelijk bereikbare woning, en dat is in Brugge natuurlijk moeilijk te vinden. Dus zijn we uitgeweken, en hier terechtgekomen. Het was even zoeken hoe we het allemaal gingen aanpakken, maar uiteindelijk viel alles in de plooi, dankzij de hulp van architecte Anje Dhondt en totaalaannemer Timeless Living. Drie jaar later konden we onze intrek nemen in ons droomhuis.” Brugge is daarbij niet helemaal uit beeld verdwenen, weet Nancy Van Ryckeghem van Timeless Living, die het bouwproject en de inrichting ervan voor haar rekening nam. “Op de voorgevel prijkt een authentiek front van een oud Brugs huis. Dat was het startpunt van de woning. Eigenlijk is heel het huis daarrond opgebouwd.”

Sober en natuurlijk

Nancy was van bij aanvang heel erg betrokken bij de bouw en inrichting van de woning. “De bewoners hadden een duidelijke wens: een rustgevend huis met een authentieke uitstraling. Samen met de architecte had ik meteen een idee voor ogen: een poortgebouw aan de straat, een binnenkoer en een woonkamer met een verhoogd gedeelte. Dat laatste komt in deze regio vaak voor, en ik vind het fijn om een woning streekgebonden eigenschappen mee te geven. De rest van het ontwerp volgde haast vanzelf. Ook de keuze voor materialen en kleuren lag voor de hand: natuurlijke en antieke recuperatiematerialen zoals hout en staal zorgen voor authenticiteit, sobere kleuren voor rust. Omdat dezelfde kleuren en materialen overal in de woning terugkeren, wordt bovendien een eenheid gecreëerd die deze rust nog versterkt.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl 05-2016 | Fotografie: Jole Lemmens | Tekst: Evelien Roels