Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Zalig zitten: de mooiste zitmeubels

Zitmeubels, je vindt ze in allerlei vormen en formaten. Kies jij voor een gezellige hoekbank, een comfortabele fauteuil of een romantische loveseat? Deze fraaie exemplaren zorgen voor de nodige inspiratie.

1. Knallen met groen

Bank Stockholm van Bocx was een van de blikvangers van de zitkamer in ons inspiratiehuis op de recentste vt wonen&design beurs. Woonwinkel De Potstal koos voor een uitvoering in een gedurfde maar uitermate geslaagde groene kleur.

zitmeubels mart kleppe2. Mooie aanvulling

Heline vond een groot deel van de meubels voor haar verbouwde woonboerderij bij Mart Kleppe. Zo ook deze lichte fauteuil, die een mooie aanvulling vormt op de twee grijze banken aan de andere zijde van de zithoek.

zitmeubels larridon james3. Stoer comfort

Een stoere look en toch heerlijk zacht zitten: dat vat de bank James uit de Larridon Home-collectie goed samen. Op de foto staat de 3,5-zit afgebeeld in een zandbeige velours, maar James bestaat ook als 1,5-zit en in diverse kleuren en stoffen.

zitmeubels ptmd4. Stoer accent

Op zoek naar een stoer accent in je landelijke interieur? Dan is deze stoel van PTMD ongetwijfeld iets voor jou. De combinatie van staal en leer werkt geweldig.

zitmeubels de bongerd5. Zwarte fauteuil

Wat zit er beter om ’s avonds een boek in te lezen dan een gezellige fauteuil? Maar ook zonder dat er iemand in zit, oogt deze op maat gemaakte, zwarte, gecapitonneerde fauteuil Piano van Meubelpark De Bongerd mooi in een landelijke woonkamer.

zitmeubels woontheater6.

Deze stoel is weliswaar wat strakker qua vormgeving, maar dankzij de zachte rondingen past hij ook perfect in een tijdloos interieur. Het is de Plyer Cup chair van Woontheater, die ook nog in andere bekledingen verkrijgbaar is.

zitmeubels riverdale poef7. Etnisch gekleurd

Etnische invloeden zijn nog altijd hot & trending in onze interieurs. Vind je een volledig zitmeubel in zulke bonte kleuren wat te veel van het goede? Dan kan een poef misschien wel voor een leuk kleuraccent zorgen. Een mooi voorbeeld is deze poef Jaipur burgundy van Riverdale.

zitmeubels mt sfeeridee fauteuils8. Vleugje glamour

Waan jezelf een koning in deze fauteuil in een glanzende, kakikleurige velvet-stof. Fauteuil Babs van MT-sfeeridee is in nog tal van andere kleur- en stofcombinaties verkrijgbaar.

zitmeubels l authentique barkruk9. Gezellig samen

Waarom afzonderlijke barkrukken aan een ziteiland plaatsen als je ook gewoon gezellig samen op één kruk kunt zitten? De gecapitonneerde barkuk Juul van L’Authentique nodigt uit tot gezellige keukenmomenten.

zitmeubels neptune olivia loveseat10. Traditionele luxe

Deze loveseat Olivia van Neptune Home vind je bij The Classic House. De loveseat ziet er traditioneel Engels en luxueus uit en zit dankzij de hoogwaardige vulling ook nog eens heerlijk zacht.

Nog meer inspirerende ideeën voor zitmeubels vind je in editie 1/2019 van Wonen Landelijke Stijl.

Bron beeld: 1. Woonwinkel De Potstal, fotografie Anneke Gambon – 2. Mart Kleppe – 3. Meubelen Larridon – 4. PTMD – 5. Meubelpark De Bongerd – 6. WoonTheater – 7. Riverdale – 8. MT Sfeeridee – 9. L’Authentique – 10. Neptune Home (by The Classic House) | Tekst Bert De Pau