Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Het juiste zitmeubel voor elke kamer

Zitmeubels zijn de hoekstenen van vele interieurs. Maar wat een goede stoel is voor de woonkamer, is dat niet noodzakelijk voor aan je eettafel. Wij helpen je kiezen.

Lekker loungen

De gezelligste familieplek in huis is zonder twijfel de zit- of tv-hoek. Een lekker grote hoekbank waar je samen met alle gezinsleden in kunt onderuitzakken: heerlijk! Voeg er nog zachte kussens aan toe en je bent zeker van vele cosy uurtjes.

Formele zithoek

Heb je behalve de informele zithoek ook nog een formele zithoek die je bijvoorbeeld gebruikt om gasten te ontvangen? Dan kies je beter voor losse banken en fauteuils dan voor een hoekbank. Bij dat laatste blijft de hoek vaak ongebruikt, terwijl bij losse zitelementen alle zitplaatsen gebruikt worden.

Me-time

Even wat tijd voor jezelf nodig? Bijvoorbeeld om rustig een boek te lezen of een beetje te breien of haken? Een eenpersoonsfauteuil of -stoel is daar perfect voor. Als die in de woonkamer zelf staat, lijkt het logisch om voor een kleinere versie van de bank te kiezen. Maar het kan juist mooi en spannend zijn om een compleet ander model te plaatsen.

Aan tafel!

Een goede eetkamerstoel moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Ten eerste moet je goed rechtop kunnen zitten om niet te veel te morsen. Maar hij moet ook comfortabel zijn voor het geval je een lang etentje gepland hebt of je na de maaltijd nog lang aan tafel blijft kletsen. Eetstoelen zijn tevens de zitmeubels in huis die je het vaakst verplaatst; je kiest dus het best voor lichte exemplaren. Als die eetkamerstoelen er tot slot ook nog eens mooi uitzien en matchen met je eettafel, is dat extra mooi meegenomen.

Praktische werkplek

Werk je soms thuis en heb je niet de luxe over een afzonderlijke werkruimte te beschikken? Dan komt het erop neer om de gulden middenweg te vinden tussen een stoel die enerzijds praktisch is en anderzijds mooi aansluit bij de ruimte waarin hij staat. Zo kan het bijvoorbeeld een optie zijn om een extra eetkamerstoel te bestellen en die als ‘bureaustoel’ te gebruiken bij je thuiswerkplekje.

Meer tips om je landelijke thuiswerkplek in te richten vind je hier.

Even uitblazen

Een stoel in de slaapkamer? Als je de slaapkamer gebruikt als een soort ontspanningsruimte om even te bekomen van de voorbije dag, dan kan het een mooie surplus zijn. Nog even een boek lezen of gewoon wat genieten van de rust voor je onder de wol kruipt: klinkt niet slecht, toch?

Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.