Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Van strak tot frivool: zo creëer je je buitenplek

Nu de dagen lengen, breng je alsmaar meer tijd buiten door. Net als binnen wil je ook outdoor een harmonieus totaalplaatje creëren. Of dat nu een compact terras is of een enorme tuin: alles staat of valt met de juiste combinaties. Wij helpen je alvast op weg langs verschillende stijlen.

Symbiose van hout en staal

Stoer en tegelijkertijd warm: dat is de sfeer die je krijgt wanneer je hout en staal combineert. Daar is dit eikenhouten bijgebouw  van Rasenberg (bovenste foto), met stalen ramen van Exclusive Steel, het bewijs van. Wil je die stijl ook verder doortrekken naar buiten? Kies dan voor meubels en accessoires die knipogen naar deze materialen. Zo heeft tafel Astero van Bristol Garden (foto linksonder) een bovenblad van teak en een onderstel van zwart aluminium. De wandlamp Cage van Nyche Lighting (foto rechtsonder) sluit dan weer mooi aan bij de stalen ramen.

outdoor collage frivoolFrivoliteit troef

Welke woonuitbreiding straalt meer frivoliteit uit dan een klassieke oranjerie? In de steellook-tuinkamer van All Seasons Veranda’s (bovenste foto) lopen indoor en outdoor elk seizoen in elkaar over. Goed passend bij zo’n frivole oranjerie zijn nostalgische accessoires en verlichting, zoals de wandlamp Gheerla van Aldo Bernardi (via MVL Verlichting, foto linksonder) en deze eeuwenoude pot van ’t Achterhuis (foto rechtsonder).

outdoor collage strakStrakke charme

Een tuin of terras hoeft niet vol fantasietjes en tierlantijntjes te zitten om harmonieus en landelijk te ogen. ‘Less is more’ kan ook hier van toepassing zijn. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het poolhouse van LD Design (foto links), waar de superstrakke glaspartijen prachtig combineren met het rieten dak. Strakke meubels, zoals tafel Arta van Borek met Dekton werkblad (middelste foto rechts), maken het plaatje compleet. Kies je dan ook nog eens voor strakke verlichting – zoals de ‘kaarsen’ uit de Flame-collectie van Manutti (foto rechtsboven) of de wandlamp Campa van L’Ombre (foto rechtsonder) – dan kloppen ook de kleinste details.

outdoor collage comfyComfort eerst

Als je volop van je tuin wilt genieten, moeten je meubels behalve mooi ook supercomfortabel zijn. Met het daybed Tuskany van Royal Botania (foto links) lijkt dat alvast geen probleem. Ook in de Couch van Bryck (middelste foto rechts) is het heerlijk onderuitzakken. En wil je het extra cosy maken, voeg dan nog een stapel kussens toe. Onlangs pakte Max & Luuk bijvoorbeeld uit met een decoratieve kussencollectie (foto rechtsboven) in de zachte stof Cervo. Enige kanttekening bij al die streelzachte items is dat je misschien wel té lang in de tuin blijft hangen. Gelukkig kun je dan nog altijd op buitenverlichting rekenen voor extra gezelligheid. Zo zorgen de wandlampjes Murlo van Frezoli voor een intieme sfeer.

Nog veel meer inspiratie voor buiten vind je in ons outdoornummer, editie 3/2019 van Wonen Landelijke Stijl!

Tekst & samenstelling Bert De Pau