Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

5 onmisbare terrastoppers voor deze zomer

Popel jij tijdens de eerste warme lentedagen ook om buiten aan de slag te gaan? Kun je niet wachten om je tuin en terras helemaal zomerklaar te maken? Met deze terrastoppers maak je van je favoriete buitenplekje een echt paradijs!

Stoere bloempot

Bloemen zorgen zowel binnen als buiten voor een extra dosis kleur. Enig nadeel van snijbloemen: ze verwelken behoorlijk snel. Wil je je tuintafel liever opvrolijken met een blijvend stukje groen? Kies dan voor een miniboompje. Het ruwe aardewerk van de vaas Athene van Ib Laursen past perfect bij stoere olijftakken. Wil je er een sfeervol totaalplaatje van maken? Combineer de bloempot dan op een dienblad met andere accessoires, zoals een windlicht.

terrastoppers Capi Nature bank plaid emmer uitgelicht

Handgemaakte eyecatcher

Op een tafel plaats je doorgaans kleinere vazen, maar aan de rand van je terras mag het gerust groter. De handgemaakte vaas Nature Elegant Deluxe Row van Capi Europe is daar een uitstekend voorbeeld van. Met zijn 84 centimeter hoogte en 56 centimeter breedte valt hij meteen op. Alvast een tip: vul de vaas niet volledig met potgrond. Vul het onderste derde met hydrokorrels en dek het watergat af met gaas. Zo raakt de onderzijde van de vaas nooit verstopt en kan al het overtollige water gemakkelijk weg.

terrastoppers lene bjerre bijzettafelHandig bijgezet

Altijd handig om in de buurt te hebben: een bijzettafel. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om extra accessoires op uit te stallen. Of tijdens tuinfeestjes kun je er het drinken of een deel van het buffet op plaatsen. Deze bamboe bijzettafel Mandisa van Lene Bjerre lijkt ons alvast mooi te passen in een landelijke tuin.

terrastoppers J-Line poef stolp schelpenMoeten er nog schelpen zijn?

Nog een bijzettafel, maar met een heel andere uitstraling, is dit exemplaar van J-Line. In de bovenkant van de textielhoes zijn schelpen verwerkt, waardoor je meteen een vakantiegevoel krijgt. Zelfs zonder extra accessoires is deze bijzettafel al een meerwaarde voor je terras. Wil je het vakantiegevoel nog wat vergroten? Plaats op de bijzettafel dan een stolp gevuld met schelpen.

terrastoppers ib laursen stoel wit kussens tealHeerlijk loungen

Lekker relaxen op je terras doe je het best in een comfortabele loungestoel. Zoals dit witte exemplaar van Ib Laursen. Combineer eventueel met kleurrijke kussens voor extra comfort. Of vul aan met een plaid, zodat je ook ’s avonds nog lekker buiten kunt genieten.

Tekst Bert De Pau