Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

5 ideeën voor de perfecte voorjaarstafel

Rond een sfeervolle voorjaarstafel is het gezellig zitten met vrienden en/of familie. Kun je nog wat extra inspiratie gebruiken voor je volgende lentebrunch of -lunch? Met onze tips wordt die ongetwijfeld een succes!

1. Vrolijke kleuren

Bij mooi weer is het kinderspel om een lente- of zomersfeer te creëren. Ook bij minder weer kun je echter de zon naar je voorjaarstafel halen. Kleurrijk servies zorgt voor een instant zomergevoel.

voorjaarstafel tinekhome placemat roze goud2. Tinten combineren

Hou je het liever bij je vertrouwde, sobere servies? Dan kun je ook kleur in de andere elementen van je tafelaankleding stoppen. Combineer bijvoorbeeld verschillende kleuren placemats met elkaar op één voorjaarstafel. Op deze tafel vormen een roze en gele placemat van Tine K Home een verrassende harmonie.

voorjaarstafel riviera maison zwart wit

3. Zwart-witte contrasten

Ook zonder uitbundige kleuren kan je voorjaarstafel er gezellig uitzien. Voor deze tafel bijvoorbeeld werd gebruik gemaakt van diverse zwart-witte accessoires uit het assortiment van Rivièra Maison. Hier zijn het de ingrediënten in de glazen die voor een kleuraccent zorgen.

voorjaarstafel ib laursen theekan4. Heerlijke thee

Wie aan een voorjaarstafel denkt, denkt zeker ook aan high tea. Mogen niet ontbreken: cake, scones, broodjes en … thee natuurlijk! Geschonken uit een prachtige theepot zal die thee eens zo lekker smaken. Deze gestreepte theepot Casablanca van Ib Laursen kan alvast op onze sympathie rekenen.

voorjaarstafel riviera maison schenkkan karaf5. Goed geschonken

Geen fan van thee en/of koffie? Of heb je op een warme dag eerder zin in iets verfrissends? Een zelfgemaakte ijsthee, een lekker wijntje of gewoon wat vers water? Welke optie je ook kiest: het staat altijd stijlvol als je dit serveert in een glazen karaf. Dit voorbeeld van Rivièra Maison verklapt wat je van de inhoud mag verwachten: fris én heerlijk!

Tekst Bert De Pau