Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Dit was WONEN Landelijke Stijl op de vt wonen&design beurs 2017

Begin oktober stond WONEN Landelijke Stijl voor het derde jaar op rij met een groot inspiratiehuis op de vt wonen&design beurs. Meer dan 98.000 bezoekers bezochten de beurs; dat zijn er 10.000 meer dan in 2016. Ongetwijfeld speelde het inspiratiehuis van WONEN Landelijke Stijl een rol in dit succes. Geniet nog even mee van hoe het huis eruitzag.

Warme uitstraling

Een groot deel van de uitstraling van ons inspiratiehuis hadden we te danken aan het team van Woonwinkel De Potstal. Zij tekenden mee het sfeerplaatje van elke ruimte uit, stelden het kleurenpalet samen en zorgden voor tal van prachtige meubels en accessoires.

vt wonen&design beurs terugblik painting the pastVerfrissende kleuren

Om te bewijzen dat een landelijk interieur niet kleurloos hoeft te zijn, zorgde Painting the Past voor enkele verfrissende kleurencombinaties. Onder meer de kleuren Steel in de zitkamer en Eucalyptus in de eetkamer vielen erg in de smaak bij bezoekers van ons inspiratiehuis.

vt wonen&design beurs terugblik rasenberg exclusive steelStaal omarmt hout

Een opvallende blikvanger was de oranjerie die ons huis in twee stukken verdeelde. De combinatie van staal en hout deed vele monden van verbazing openvallen. Een knap staaltje vakwerk van Rasenberg en dochterbedrijf Exclusive Steel. Exclusive Steel nam tevens enkele stalen raampjes op zich.

vt wonen&design beurs terugblik tinello keuken & interieurDroomkeuken

De keuken van ons inspiratiehuis was dankzij het ontwerp van Tinello Keuken & Interieur alweer een echt pareltje. De combinatie van warm eikenhout, marmeren werkbladen, een stoer fornuis van Lacanche, meubelbeslag van Dauby en Marokkaanse zelliges van Designtegels maakte er een verbluffend plaatje van.

vt wonen&design beurs terugblik tierlantijn lightingIn de spotlights

In de keuken ging veel aandacht naar de opvallende Tray-lamp van TierlanTijn Lighting boven het eiland. Ook alle andere kruik-, vloer-, hang- en tafellampen van TierlanTijn Lighting mochten echter meer dan gezien worden.

vt wonen&design beurs terugblik 't achterhuisEeuwenoude charme

Eveneens doorslaggevend voor het authentieke karakter van ons inspiratiehuis waren de antieke bouwmaterialen die ’t Achterhuis leverde. Denk maar aan de schouw in de woonkamer, de plankenvloer van oud Frans eiken, de Bourgondische dallen … ’t Achterhuis koos hier en daar ook voor nieuwe materialen, zoals de Bricks van Castle Stones in onze oranjerie en in het outdoorgedeelte.

vt wonen&design beurs terugblik veldaHeerlijk slapen

Wie moe was van het beursbezoek, kon even verpozen in het WONEN Landelijke Stijl-bed by Velda. Dat sierde onze slaapkamer in een nieuwe, vierde uitvoering.

vt wonen&design beurs terugblik j-lineEigen collectie

Uiteraard konden we de kans niet laten liggen om onze eigen collectie WONEN Landelijke Stijl by J-line voor te stellen op de beurs. Op verschillende plaatsen in huis doken de meubels en accessoires op. Bovendien kon je een groot deel van de accessoires ook meteen kopen in de shoppinghal.

vt wonen&design beurs terugblik windsor bathroomsKoperen eyecatcher

Elk jaar proberen we in ons inspiratiehuis enkele keuzes te maken die getuigen van lef. Zo’n keuze was het koperen bad dat Windsor Bathrooms plaatste. Ook de verweerde buitendouche was een absolute blikvanger.

vt wonen&design beurs terugblik tophoZomergevoel

Tijdens de vt wonen&design beurs lieten de weergoden zich af en toe wat van een mindere kant zien, maar daar konden we binnen niks van merken. Ons inspiratiehuis was opgevat als een Provençaalse vakantiewoning en de planten van de Tophoveniers zorgden voor een echt zomergevoel.

vt wonen&design beurs terugblik storvattZalig relaxen

Kers op de taart van ons outdoorgedeelte was de houtgestookte hottub van Størvatt. Veel bezoekers zagen zich in hun fantasie al onderuitzakken.

vt wonen&design beurs terugblik activiteitenVoor alle zintuigen

Een bezoek aan ons inspiratiehuis was een belevenis voor alle zintuigen. Het was niet alleen mooi om naar te kijken, maar er viel ook van alles te beleven. Zo gaf Floor van Floorabella het beste van zichzelf in de keuken, waren er voortdurend experts van onze partners aanwezig om alle vragen te beantwoorden, zorgden stylisten Marie Masureel en Angelina van Oort afwisselend voor inspirerende tafelstylingtips, namen duizenden bezoekers deel aan onze wedstrijd om een vip-pakket te winnen en gingen alle exemplaren van onze mini-beursspecial de deur uit.

Meer foto’s en filmpjes van op de vt wonen&design beurs vind je op onze Facebook-pagina en Instagram-account.

Bron beeld en tekst: Bert De Pau