Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

“Oude vloeren ademen gezelligheid”

Bij de aankleding van een landelijk interieur begin je bij de basis en dat is een mooie vloer. Omdat ons inspiratiehuis op de vt wonen&design beurs ook een sfeerhaard verdiende, kozen we ervoor om ’t Achterhuis te bezoeken, waar we verdwaalden in de drie hectare grote showroom.

Geschiedenis in huis

De sierlijke antieke schouw die de show steelt in de woonkamer is gehouwen uit Franse zandkalksteen. ’t Achterhuis maakte het stuk vervolgens weer schoon en restaureerde het met respect voor de authentieke elementen. Hierdoor behoudt de unieke schoorsteenmantel haar oorspronkelijke charme. “70% van alle materialen die ’t Achterhuis verkoopt, zijn recuperatiematerialen”, vertelt Frank van Alebeek.

Doorleefde materialen

In combinatie met de schouw koos ’t Achterhuis samen met WONEN Landelijke Stijl voor een stevige eikenhouten vloer. De oude, donkerhouten vloerplanken passen prachtig bij de oude, witte schoorsteenmantel. Het contrast zorgt ervoor dat de sierschouw mooi in het oog springt. Voor de keuken kozen ze voor een verouderde versie van een hedendaagse, Bourgondische dal.

Sfeer van weleer

In het buitengedeelte van het inspiratiehuis vind je authentieke Castle Stones van ’t Achterhuis die op innovatieve wijze en volgens hedendaagse normen werden geproduceerd. “Dankzij de Bricks, van Maurits Simonette, roept het de sfeer op van oude ruïnes uit de renaissance”, aldus Frank. De Bricks zijn slechts acht millimeter dik en passen daarom makkelijk bovenop vloerverwarming of bestaande vloer- en wandbekledingen. En dankzij hun uitgave in verschillende kleuren vind je ongetwijfeld wel iets leuk.

 

Graag wat meer weten?

Lees ons artikel over vt wonen&design beurs in de RAI Amsterdam van 3 t.e.m. 8 oktober en kom meer te weten over het inspiratiehuis en onze activiteiten.
Of bestel hier al je tickets!

Bron beeld: ’t Achterhuis | Tekst Anke Sengier