Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Volop leven in je landelijke keuken

Een landelijke keuken is niet alleen een praktische ruimte, vaak is het ook het centrum van je huis. Een plaats om te genieten van lekkere maaltijden en gezellige gesprekken rond de keukentafel. Met deze inspirerende tips haal je het maximale uit jouw keuken!

Heerlijk koken

Een essentieel element voor kookliefhebbers is een goed fornuis. In je landelijke keuken kun je perfect met moderne toestellen werken. Ook je afzuigunit mag je niet vergeten. Uitgekeken op je schouw? Probeer eens een kookveldafzuiging bij je fornuis of in je werkblad te integreren.

Een mooie tafel

Een sfeervolle tafelsetting is (bijna) even belangrijk als de maaltijd zelf. Voor je servies heb je tal van opties. Ga je voor organische, klassieke of strakke vormen? Kies je voor eenvoud, essentie of elegantie? Tip: kijk naar je tafel en beeld je in welke stijl ongedwongen de sfeer van je landelijke keuken verderzet. Zo wordt het extra gezellig aan tafel met familie of een groep vrienden.

Een hapje voor later

Nog restjes over? Zeker niet weggooien, maar bewaar ze voor later. Of ben je een mealprepper die al de maaltijden voor de rest van de week graag op voorhand bereidt? Bewaar je verse pasta’s, gezonde salades en lekkere kip in duurzame kommen of lunchboxen. Alleen nog uit je koelkast te halen en op te warmen, zalig!

Gemakkelijk afwassen

Je kraan kan de echte blikvanger van de keuken zijn. Kies voor een mengkraan met een verfijnd en stijlvol ontwerp, maar vergeet de kwaliteit en functionaliteit voor jouw landelijke keuken niet. Denk aan rvs en een optie voor kokend water. Ook met je spoelbak kun je een opvallend statement maken. Wie zegt dat afwassen saai moet zijn?

Tijd voor rust

Een keuken kan ook een rustpunt zijn, ideaal om fijn samen thee te drinken met je gasten of een kalm moment voor jezelf. Met een theemachine kun je nu ook gemakkelijk theezetten met capsules. Of ga voor nostalgie met een klassieke theepot in Scandinavisch design; met een deksel en handvat van bamboe verlies je niets van het landelijke gevoel. Presenteren in een kopje van aardewerk en klaar om te ontspannen.

Kaas & wijn

Ook je aperitief kun je mooi presenteren. Een elegante kaasschaaf voor de perfecte plakjes kaas en een houten snijplank maken je voorbereiding eenvoudig en je presentatie landelijk. Onmisbaar op de tafel bij een glas wijn.

Creëer een geheel

Een landelijke keuken is niet alleen een fornuis en een ijskast. Van de nieuwe vloer tot je favoriete koffiemok, je leeft in je keuken. Een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, een diep gesprek of een vluchtige passage. Kies voor wat voor jou en je gezin voelt als thuiskomen.

Tekst Flore Baeken