Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

5 onmisbare trends voor jouw tuin of terras

Is jouw tuin en/of terras dringend aan een opfrisbeurt toe? Met deze outdoortrends ben je helemaal klaar voor een zonovergoten lente en zomer!

1 – houten combinaties

Teakhout blijft de absolute topper in het aanbod voor buitenmeubilair, maar ook behandeld eikenhout is aan een opmars bezig. Opvallend in de collecties van 2022 is dat het hout heel vaak gecombineerd wordt met andere materialen, zoals rotan, wicker of outdoortextiel.

2 – exotische accenten

Als we niet naar het buitenland kunnen, dan brengen we het buitenland naar onze tuin, zo redeneerden veel mensen de afgelopen jaren. En dat zie je ook terug in de outdoortrends van 2022. Ontwerpers en fabrikanten integreren heel wat exotische accenten in hun nieuwe collecties: mediterrane terracottakleuren, hippe Ibiza-invloeden, Italiaanse flair, Japanse rustgevendheid …

3 – zachte stoffen

Het comfort van binnen naar buiten doortrekken komt ook in de lente en zomer van 2022 sterk naar voren. Zachte, aaibare stoffen van hoogwaardige kwaliteit zijn alomtegenwoordig, zowel voor de bekleding van buitenmeubels als voor sfeervolle tafeldecoratie.

4 – volwaardige buitenkamers

Gewoon een tafel en wat stoelen buiten plaatsen om van het mooie weer te genieten? Niet meer van deze tijd. Mensen kiezen alsmaar vaker voor een volwaardige buitenkamer met alle mogelijke extra’s om van ’s ochtends tot ’s avonds heerlijk buiten te vertoeven. Denk daarbij aan een stijlvolle overkapping, sfeervolle verlichting, een buitentapijt, een buitenkeuken …

5 – buitenhaarden

Veel meer buiten leven, allemaal goed en wel. Maar ons klimaat durft af en toe stokken in de wielen te steken. Een beetje extra comfort in de vorm van een buitenhaard is dan geen overbodige luxe. Kies jij voor een vrijstaand, een mobiel of een ingebouwd exemplaar?

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.

Bron beeld: zie beschrijvingen bij foto’s | Tekst Bert De Pau