Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Vakantie-oase in eigen tuin

Stel: je wilt even ontsnappen aan de dagelijkse drukte, maar zonder daarvoor noodzakelijk ver weg te trekken. Met die vraag worstelden de eigenaars van deze tuin. Tuindesigner Ludo Dierckx creëerde voor hen een prachtige oase in eigen tuin.

Verrassingen

Adembenemend, dat is de indruk die we krijgen wanneer we het domein in de Antwerpse Kempen oprijden. Het is ongeveer een hectare groot en zodanig slim ingedeeld dat we van de ene verbazing in de andere vallen. Toch hadden de eigenaars het gevoel dat ze iets misten. Ze zijn immers sociale mensen die graag vrienden en familie uitnodigen om hen mee te laten genieten van hun tuin. Die blijven soms wat langer hangen, wat bij de bewoners het idee deed opborrelen om een gastenverblijf in hun tuin te creëren. ‘Daar zouden hun vrienden en familie kunnen blijven overnachten. Daarnaast zagen ze het ook als de ideale manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en aan de grootsheid van hun villa’, vertelt tuindesigner Ludo Dierckx.

Optimaal geïntegreerd

‘Het gastenverblijf heeft alles om er een heerlijke oase van te maken’, vervolgt Ludo. ‘Buiten is het puur genieten geblazen. We hebben dit nieuwe gedeelte van de tuin op zo’n manier in het bestaande domein geïntegreerd dat het enerzijds mooi aansluit bij de rest van de tuin, maar anderzijds toch een volwaardige, autonome zone vormt.’ De bewoners hadden alle vertrouwen in de ontwerper en zijn team en gaven hem carte blanche. Het resultaat: een stijlvol, harmonieus geheel waarin groentinten de boventoon voeren en duurzame, kwalitatieve materialen als blauwe hardsteen en oude kasseien die voor een aanvullende structuur zorgen.

Bron: TUINEN Landelijke Stijl 02-2016  | Fotografie Stefanie De Neve | Tekst Bert De Pau