Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Dit was WONEN Landelijke Stijl op de vt wonen&design beurs

Editie 2016 van de vt wonen&design beurs was een groot succes. De Amsterdamse woonbeurs lokte bijna 10.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Ook in het inspiratiehuis van WONEN Landelijke Stijl werden we overweldigd door jullie massale opkomst en enthousiaste reacties. In editie december-januari 2016-2017 blikken we uitgebreid terug, maar we vatten nu alvast even de leukste momenten samen.

Gezelligheid troef

Het grootste deel van de bezoekers betrad ons inspiratiehuis via de keuken. De prachtige eikenhouten keuken die Tinello Keuken & Interieur er gerealiseerd had — met als finishing touch het meubelbeslag van Dauby — was dan ook een pareltje. Het werkblad van composiet vormde bovendien een mooie combinatie met de hardstenen vloer van De Opkamer. Het gezellige karakter kwam nog meer tot uiting toen het team van Onder de Kersenboom allerlei lekkers begon klaar te maken (huisgemaakte koekjes, verse brownies, kleurrijke cupcakes …) en Cathelijne Vaarkamp rond de eettafel van haar eigen Woonwinkel De Potstal mensen hielp met kleur- en stylingadvies.

vt wonen&design beurs woonkamer bank chaise longue haard gordijnEven uitblazen

Gezellig was het zeker en vast ook in de woonkamer van ons inspiratiehuis. Het team van Woonwinkel De Potstal had er voor een sfeervol kleurenpalet gezorgd met onder meer een chaise longue van Hoffz, bloemcreaties van Puur Natuur en krijt- en kalkverven van Pure & Original. En wie eventjes wilde pauzeren, kon dat op de bank van Bocx, die pal voor de ruim tweehonderd jaar oude schouw van De Opkamer opgesteld stond. Meteen ook de perfecte plek om rustig rond te kijken en zijn of haar ogen te laten vallen op de ambachtelijk gemaakte lampen van Tierlantijn Lighting.

vt wonen&design beurs slaapkamer bed bedlinnenWereldprimeur

De woonkamervloer van gerookt eikenhout (van De Opkamer) liep naadloos over in de slaapkamer. Daar maakten de bezoekers van ons inspiratiehuis in absolute wereldprimeur kennis met het WONEN Landelijke Stijl-bed, dat we de afgelopen maanden samen met Velda ontwikkeld hebben en dat vanaf november ook te koop zal zijn. Het prachtige bedlinnen van Stoer Linnen maakte het plaatje compleet, samen met de linnen gordijnen van diezelfde firma, die ophingen aan stalen gordijnroedes van Exclusive Steel by Rasenberg.

vt wonen&design beurs badkamer bloemetjesbehang wastafelmeubel shutter badGedurfd behang

Aangrenzend aan de slaapkamer kreeg ook de badkamer heel wat geïnteresseerde blikken. Het opvallende behang van Little Greene (via De Potstal) zorgde voor een verrassende sfeer in combinatie met de gerecupereerde cementtegels van De Opkamer en de shutter van Jasno. Maar de absolute blikvangers waren ongetwijfeld het bad op sokkel en het op maat gemaakte wastafelmeubel met bijbehorende kranen van Windsor Bathrooms.

vt wonen&design beurs outdoor plantjes logoGroene accenten

Een leuk extraatje was het outdoorgedeelte van ons inspiratiehuis, dat als het ware de brug sloeg naar onze buren van Stijlvol Wonen. Velen toonden zich aangenaam verrast door de groene accenten die Hovenierscentrum De Briellaerd hier aangebracht had. Wie er nog wat extra groen bij wilde, kon dat bovendien zelf maken tijdens een van de fel gesmaakte workshops van Frieda Dorresteijn.

vt wonen&design beurs fotowedstrijd krans stoeltjesInteractief

Tussen al dat moois vielen er ook tal van leuke acties en wedstrijden te ontdekken. Zo waagden dagelijks honderden bezoekers hun kans om een exclusief vip-pakket in de wacht te slepen, ofwel door hun gegevens achter te laten in onze wedstrijdurnes, ofwel door hun favoriete hoekje met de hashtags #wonenlandelijkestijl en #winmetwls te delen op de sociale media. De duizenden exemplaren die we voorzien hadden van onze gratis beursspecial, waren allemaal uitgedeeld. En ook onze abonnementenbalie had heel wat bekijks, want daar waren het gloednieuwe boek Stijlvol Wonen Exclusief 3 en de WONEN Landelijke Stijl-agenda te koop en vlogen de jaarabonnementen met exclusieve beurskortingen de deur uit. Kortom: onze deelname aan de vt wonen&design beurs was een ongezien succes.

Meer zien?

Op onze Facebook-pagina en ons Instagram-account vind je nog veel meer foto’s van tijdens de vt wonen&design beurs. Surf snel daarheen om alle leuke momenten nog eens te herbeleven.

Tekst en beeld Bert De Pau