Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Onze partners voor de vt wonen&design beurs 2016

Net als vorig jaar staat WONEN Landelijke Stijl ook dit jaar met een compleet inspiratiehuis op de vt wonen & design beurs. Zo’n inspiratiehuis bouwen, dat kunnen we uiteraard niet alleen. We hebben samengewerkt met verschillende partners die elk de warme, landelijke sfeer begrijpen die wij willen uitstralen. We stellen deze partners graag aan je voor.

Aankleding: Woonwinkel De Potstal

Een geslaagd inspiratiehuis heeft uiteraard de juiste kleuren, stoffen, meubelen en accessoires nodig. Vorig jaar konden we rekenen op de vakkundige en creatieve hulp van Woonwinkel De Potstal in Valburg (NL) en aangezien het zo’n fijne samenwerking was, besloten we ook dit jaar weer met hen in zee te gaan. Woonwinkel De Potstal biedt niet alleen alles voor het interieur aan (van meubelen tot verf, verlichting en veel meer, met een extra foucs op oude spullen), ze zorgen ook voor persoonlijk interieuradvies. De voorbije weken hebben we samen met hen verschillende moodboards samengesteld om opnieuw een warme, gezellige en op en top landelijke sfeer te creëren.

badkamer windsorBadkamer: Windsor Bathrooms

We krijgen er allemaal weleens mee te maken: drukke periodes, stress … Niets zo leuk op zulke momenten als je even terug te trekken in de badkamer om tot rust te komen. En dat lukt nog beter in een gezellige, stijlvolle badkamer waar alles tot in de details klopt. Dat is waar onze partner voor deze ruimte, Windsor Bathrooms, net zo sterk in is. Vooral gespecialiseerd in klassieke en landelijke badkamers, weten ze als geen ander hoe ze gezelligheid, stijl en comfort perfect kunnen combineren. Wij vonden in hun showroom in Leeuwarden (NL) het perfecte bad en badkamermeubel, inclusief elegant kraanwerk, voor onze landelijke badkamer.

houten keuken tinelloKeuken: Tinello Keuken & Interieur

Dit jaar pakken we uit met een heuse leefkeuken, waar koken, eten en gezellig samenzitten de sleutelwoorden zijn. Hiervoor gaan we in zee met niemand minder dan Tinello Keuken & Interieur uit Kaatsheuvel (NL), een bedrijf dat al ruim 25 jaar toonaangevend is op het gebied van keukens en interieurinrichting. Voor hen komen kwaliteit, exclusiviteit en creativiteit op de eerste plaats en daarom beheren ze alles – van ontwerp tot productie – in eigen huis. Wat je mag verwachten? Houten frontjes, mooi deurbeslag van Dauby, een werkblad met natuursteenlook, een prachtig gasfornuis, een knusse zithoek … En daarbovenop de introductie van de Sprinq-koudwaterkraan, die ervoor zorgt dat je altijd vers, gekoeld kraanwater drinkt.

hanglamp tierlantijnVerlichting: TierlanTijn Lighting

Gezelligheid en sfeer vragen om de juiste verlichting. Daarvoor werken we net zoals vorig jaar samen met verlichtingsspecialist TierlanTijn Lighting. Dit familiebedrijf is ooit ontstaan in een klein schuurtje, maar groeide al snel uit tot een succesvol bedrijf, zowel in binnen- als buitenland. Ondanks dit succes blijven ze stevig vasthouden aan hun manier van werken: alles wordt in eigen atelier grotendeels handmatig bewerkt. Hun verlichting wordt gekenmerkt door een ambachtelijke afwerking, met een eigen, stoere uitstraling. Samen met TierlanTijn kozen we een mooi assortiment binnen- en buitenverlichting uit voor ons huis.

slaapkamer bed veldaSlaapkamer: Velda

Extra bijzonder dit jaar is de slaapkamer in ons inspiratiehuis, waar we je in primeur laten kennismaken met hét WONEN Landelijke Stijl-bed by Velda! In de afgelopen maanden polsten we via onze website naar de mening van onze lezers en aan de hand van deze antwoorden stelden we het bed samen. Dit deden we met de Belgische beddenspecialist Velda, die kwaliteit en goede nachtrust hoog in het vaandel draagt. Het resultaat kun je in absolute primeur bewonderen in ons huis op de beurs.

stalen deur exclusive steelStalen ramen: Exclusive Steel

Dit jaar kiezen we voor houten ramen, maar hier en daar zorgen we voor een stijlvol contrast met een smeedijzeren raampje: in de badkamer en de keuken. Hout en smeedijzer vormen namelijk de ideale combinatie voor een landelijk interieur. Exclusive Steel is ook dit jaar weer onze partner voor deze items. Zij zijn gespecialiseerd in smeedwerk op maat, met een traditionele uitstraling, en bewijzen dat ook een strakkere look een mooie aanvulling kan zijn op een landelijke sfeer. Bovendien zorgt Exclusive Steel ook voor op maat gemaakte smeedijzeren gordijnroedes, wat nog maar eens bewijst dat we met al onze partners streven naar perfectie tot in de details.

schouw de opkamerVloeren & schouw: De Opkamer

Net zoals vorig jaar vonden we ook deze keer de perfecte vloeren voor ons huis bij De Opkamer in Made (NL). Dat was ook niet zo moeilijk, gezien hun uitgebreid aanbod aan exclusieve natuurstenen vloeren en oude parketvloeren, die ze in binnen- en buitenland recupereren en herstellen. We hebben samen voor alle ruimtes de mooiste exemplaren uitgekozen, van oude eiken planken tot tegels in blauw hardsteen. Bovendien is De Opkamer ook gespecialiseerd in antieke schouwen, waarvan je een prachtig exemplaar zult kunnen bewonderen in de zitkamer van ons inspiratiehuis.

keukengrepen daubyMeubelbeslag: Dauby

‘Details zorgen voor perfectie, maar perfectie is geen detail’, luidt de leuze van Dauby. En zo denken wij er ook over. Ook wij willen dat alles in ons inspiratiehuis tot in het kleinste detail perfect is. Daarom werken we onze keuken af met doorleefde grepen van Dauby. Het charmante meubelbeslag lijkt al een heel leven achter de rug te hebben, maar in werkelijkheid gaat het om nieuwe exemplaren die het ervaren team van Dauby op ambachtelijke wijze vervaardigd heeft.

stoer linnen woonbeursBed- en badlinnen: Stoer Linnen

Wie aan een landelijk interieur denkt, denkt meteen aan natuurlijke, sobere en eerlijke materialen. Linnen is een stof die hier perfect in past en dus mocht dat ook absoluut niet in ons inspiratiehuis ontbreken. Het Nederlandse merk Stoer Linnen levert al het charmante bed- en badlinnen en zorgt voor de elegante gorijnen in ons huis.

shutters jasno woonbeurs witShutters: Jasno

De juiste sfeer creëren in een badkamer is niet altijd eenvoudig. Enerzijds is privacy belangrijk, maar anderzijds wil je ook voldoende daglicht naar binnen halen. Om een gulden middenweg tussen de twee te bieden, vullen we onze badkamer aan met houten shutters van Jasno, dat erin geslaagd is om traditionele shutters een eigentijdse look en feel te geven.

hovenierscentrum de briellaerd woonbeurs tuin vt wonen & design beursOutdoor: Hovenierscentrum De Briellaerd

Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ besloten we de tuin van ons inspiratiehuis te delen met onze collega’s van Stijlvol Wonen. Het was geen eenvoudige uitdaging om het perfecte evenwicht te vinden tussen onze uiteenlopende stijlen, maar dankzij Hovenierscentrum De Briellaerd zijn we daar met glans in geslaagd. Op het prachtige inspiratiedomein vonden we de juiste planten en decoraties om in onze binnentuin een warme, hedendaagse sfeer te creëren.

— PRAKTISCHE INFO —

De vt wonen & design beurs vindt plaats in de RAI Amsterdam van dinsdag 27 september 2016 tot en met zondag 2 oktober 2016. Alle praktische info over de beurs en online ticketverkoop vind je hier.
Het inspiratiehuis van WONEN Landelijke Stijl vind je op stand 11-018. Er zal ook heel wat activiteit zijn in ons huis: creatieve workshops, kookdemo’s, kleur- en stylingadvies, meet & greet met de redactie … Ontdek het volledige programma hier.