Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Niks persoonlijker dan foto’s in je interieur

Een zelf samengestelde kleur op de wanden, een uniek meubelstuk, kasten op jouw maat … Er zijn tal van manieren om jouw stempel op een interieur te drukken. Een interieur wordt echter pas écht persoonlijk als je er foto’s in integreert. Zoek je nog stijlvolle manieren om dit te doen? Onderstaande voorbeelden zorgen ongetwijfeld voor de nodige inspiratie!

Strak geordend

Fotolijsten blijven de meest klassieke manier om foto’s extra aandacht te geven. Je kunt er één of meerdere aan de muur hangen, verschillende exemplaren bij elkaar plaatsen op een tafel … Of je kunt net als de eigenares van deze woning voor een geordende verzameling gaan. De op maat gemaakte wandkast, waarin ook een haard en de tv verwerkt zitten, leent zich daar perfect toe. De horizontale legplanken zorgen voor een duidelijke structuur. Door de afwisseling met andere accessoires worden de foto’s echte interieurelementen.

foto's kadertjes klassiekKlassieke compositie

Eerder nood aan een specifiek hoekje waar je al je mooiste foto’s verzamelt? Dan kun je een sfeervol bijzettafeltje creëren zoals Charlotte gedaan heeft. Kies voor verschillende fotolijsten in diverse formaten en vormen om het geheel een extra speelse touch te geven.

foto's lijst zandsteenlook diyFotolijst met zandsteenlook

Vind je je gading niet tussen de beschikbare fotolijsten in de winkels? Dan maak je er toch gewoon zelf één! Dat maakt de gekozen foto nog net een tikkeltje persoonlijker én unieker. Het exemplaar op de foto is een eenvoudige, houten fotolijst. Met enkele eenvoudige technieken heeft deze echter een zandsteenlook gekregen. Hoe precies? Dat kun je hier lezen.

foto's zwart wit familie eettafelFamilieportret

De kinderen waren het huis al uit toen Jacques en Brigitte hun hoeve inruilden voor een appartement. Hun kinderen zijn echter altijd dichtbij dankzij een overvloed aan foto’s in het interieur. De absolute blikvanger is de grote, zwart-witte foto bij de eethoek. Die eethoek is immers de plek bij uitstek om nog eens met z’n allen gezellig bij elkaar te komen.

foto's canvas bruin zwart-witVariëren met canvas

Een van de mooiste manieren om je favoriete foto’s te tonen, is een uitvergrote versie op canvas. Door het ontbreken van lijsten voelen ze zich in ieder interieur thuis. Dat is helemaal het geval wanneer je de kleuren van de  foto’s aanpast aan het interieur. Maarten en Cathy hebben dat gedaan. In de grijsbruine kamer kozen ze voor een sepia filter. Bij de witte muren op de eerste verdieping kwamen zwart-witte foto’s dan weer beter tot hun recht.

foto's traphal kaders geweienHall of fame

Als je veel foto’s hebt die je wil laten zien, dan kun je voor een ‘wall of fame’ opteren. Of beter gezegd: een ‘hall of fame’. Michèl en Marjan voorzagen de wand van de traphal van beneden tot boven van een overvloed aan foto’s. Van de ene verdieping naar de andere wandelen is op die manier nooit saai.

foto's glamour chaise longueKunst als statement

Uiteraard hoeven het niet noodzakelijk foto’s van je familie te zijn die je interieur sieren. Wanneer je een grote kunstliefhebber bent, kunnen kunstfoto’s een echt statement zijn. Dat bewijzen Maurik en Karin op verschillende plaatsen in hun huis. In de dressing kozen ze voor twee werken van Cobra Art. Die vormen er een verrassende combinatie met de stoel en hocker van Olàv Home en enkele oude Franse luiken.

foto's onderzetters wijn diyPersoonlijke onderzetters

In cadeauwinkels vind je tal van decoraties en gebruiksvoorwerpen waarop je je favoriete foto kunt laten afbeelden. Maar waarom iemand anders dit laten doen als je het ook zelf kunt doen? Deze onderzetters zijn daar een mooi voorbeeld van. Met enkele tegeltjes en fotoafdrukken kun je meteen aan de slag. De volledige werkbeschrijving van deze foto-onderzetters vind je hier terug.

Bron beeld: 1. realisatie b+, fotografie Bieke Claessens – 2. realisatie K-Interiors (bestaat inmiddels niet meer), fotografie Jonah Samyn – 3. realisatie Tilly Cambré, fotografie Dorien Ceulemans – 4. realisatie Josfien Maes, fotografie Jonah Samyn – 5. realisatie CM Country Concept, fotografie Jonah Samyn – 6. realisatie Vandijke., fotografie Marie Houttequiet – 7. fotografie Denise Keus – 8. realisatie Leoniek Boers, fotografie Stefanie De Neve | Tekst Bert De Pau